NEUSAGLAŠENI stavovi unutar koalicione vlasti obeležili su sednicu SO Budva, održanu u ponedeljak, a do kulminacije je došlo nakon što je osam odbornika Demokratske Crne Gore napustilo skupštinsko zasedanje jer je sa dnevnog reda skinuta odluka koju su inicirali i to glasovima kolega iz koalicije, ali i DPS i nezavisnih odbornika Stevana Đakovića i Gorana Pejovića. Nakon toga, predsedavajući Krsto Radović prekinuo je zasedanje SO Budva pauzom, ali se ono, zbog nedostatka kvoruma, nije nastavilo.

Demokrate su revoltirane odlukom da SO Budva izbegne raspravu o Odluci o utvrđivanju javnog interesa, kojom je trebalo da se zaštite od gradnje dve zelene površine u gradu, park u turističkom naselju "Slovenska plaža" i parcela ispred "TQ plaze".

Predlog o povlačenju sporne tačke dnevnog reda, obrazlažući da je postojećim DUP Centar ovaj prostor namenjen za turizam, te da budžetom za ovu godinu nisu predviđena sredstva za eksproprijaciju za pomenute lokalitete, inicirao je odbornik DF Đorđije Vujović.

- Ne možemo kao 1945. ljudima oduzimati zemlju, po nečijoj volji, a da se radi mimo zakona - kazao je Vujović.

Pročitajte još - SMENA U OPŠTINI BUDVA: Krapović ide 29. decembra

Predsednik budvanskih Demokrata Dragan Krapović, nakon napuštanja sednice kazao je da bi trebalo da se "napokon otvore karte i da DPS i DF formalizuju koaliciju i počnu da vrše vlast u Budvi", ali i da će u narednom periodu preispitati učešće u koaliciji. Između ostalog, kazao je da se neusaglašavanjem oko ključnih tačaka beži od odgovornosti.

Podršku Demokratama pružio je Dragan Ivančević iz Crnogorske i inicirao da se kao prva tačka dnevnog reda uvrsti analiza rada gradske vlasti pod predsednikom Opštine Markom Carevićem.

Izražavajući žaljenje zbog načina na koji je sednice protekla, Carević je rekao da mu je jasno da koalicioni partneri od prvog dana njegovog postavljenja na čelo Opštine Budva, nisu preboleli rotaciju.

- DF i ja radimo u interesu građana. Mojim imenovanjem počele su opstrukcije, ali to nas neće omesti u radu u interesu građana - poručio je Carević.

SARADNjA?

NAVODNU saradnju DF i DPS negirali su iz obe partije, navodeći da je samo reč o odluci koja nije pravno utemeljena.

Odbornik DPS Marko Vuković kazao da nema reči o novoj koaliciji sa DF, već da dosadašnja nije funkcionisala i bavila se prepucavanjima, a da pritom, ništa nije uradila.