PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović na poziv Ahmeta Erentoka, predsednika Borda direktora "Azmont investmentsa", obišao je u Kumboru rizort "Portonovi". Tokom obilaska predstavljeni su završni radovi prve faze izgradnje, sadržaji i aktivnosti, koji će, kako je rečeno, od 1. avgusta biti dostupni lokalnoj i međunarodnoj javnosti.

- Impresioniran sam onim što sam ovde video. S obzirom na to da pratim realizaciju projekta od prvog dana do danas, izgleda gotovo neverovatno da je ovoliko puno napravljeno i da je napravljeno u skladu sa onim što su bila najoptimističnija očekivanja - ocenio je Đukanović.

Istakao je i da je za ovaj projekat odabran dobar partner koji donosi nove standarde i u gradnji i u turističkoj ponudi. Prema njegovim rečima, veoma je važno i što će se kroz skori završetak gradnje hotela "Van end onli", prvog takvog hotela u Evropi, bitno unaprediti najkvalitetnija hotelska ponuda na crnogorskoj obali, i u Crnoj Gori uopšte.


Pročitajte još: Prašina i buka teraju goste


Đukanović je naglasio i da na rizortu sada radi oko hiljadu i po ljudi, mnogi su građani Crne Gore, pa ovakvi projekti postaju novo tržište i prilika za dokazivanje domaće radne snage, a postaju i šansa za rešavanje ključnih ekonomsko-socijalnih problema u državi i za razvoj Crne Gore. On je pohvalio i investitora koji je, realizujući ovaj projekat, pokazao visok stepen društvene odgovornosti.


LUKSUZ

PREDSEDNIK Borda direktora "Azmont investmentsa" Ahmet Erentok podsetio je da je pre sedam godina potpisan sporazum sa crnogorskom vladom za razvoj i izgradnju visokoluksuznog hotelskog kompleksa i od tada su imali i podršku predsednika Đukanovića koji je tada bio na funkciji premijera.

Erentok je najavio da će u aprilu 2020. hotel biti spreman da primi prve goste.


MILIJARDA

KOMPANIJA "Azmont investments" je 2012. prihvatila ugovornu obavezu da u rizort uloži 52 miliona evra u prve četiri godine, odnosno 258 miliona evra za osam godina. Zaključno sa junom ove godine, u razvoj "Portonova" investitor je uložio 469 miliona evra. Ukupna investicija po završetku svih radova iznosiće blizu milijardu evra.