Muškarac koji je koristio automobil beogradskih tablica, na kojem je prošle nedelje u Splitu ispisano "Ubij Srbina", uopšte nije Srbin, prenosi portal "Dnevnik".

U pitanju je mladi Holanđanin, poreklom iz BiH, koji je sa prijateljima iznajmio automobil u Beogradu.

"Hteo sam trojici prijatelja iz Holandije da pokažem prekrasne gradove na Balkanu i gde je moj otac živeo i radio. U Beogradu smo iznajmili automobil, a planirali smo da posetimo Sarajevo, Mostar, Split, Zagreb i da se vratimo u Beograd", ispričao je mladić za "Dnevnik".

On je naveo da je automobil bio parkiran na javnom parkiralištu ispred apartmana u kojem je sa prijateljima bio smešten.

"U subotu, 6. jula videli smo da je automobil išaran nečim crvenim, da je levi retrovizor slomljen i da je zadnja registarska tablica nestala. To smo prijavili policiji. Očistili smo automobil i već sledećeg dana napustili Split", rekao je mladić.

Pročitajte još - JOŠ JEDAN SKANDAL U SPLITU: Na automobilu beogradskih tablica napisano "Ubi Srbina"

Kada su stigli u Beograd, mladiće je čekalo iznenađenje.

"Rekli su nam da smo na vestima. Pokazali su nam fotografije s tekstom ''ubij Srbina'' na haubi. Moji prijatelji i ja bili smo šokirani. Hteo sam da im pokažem kako je Split lep, a ne da treba da se bojite ako vozite iznajmljeni automobil iz Srbije. Osim toga, nemamo nikakve veze sa Srbijom", ispričao je mladić.


On je rekao da mu je žao što se incident dogodio, pogotovo što su mladići izgubili mnogo vremena sa policijom, ali je dodao da je, na sreću, automobil bio osiguran.