ZBOG notorne laži da je "dizao moral srpskim vojnicima 1993. u Kninu", srpski kantautor Momčilo Bajagić Bajaga ponovo je na udaru hrvatskih veterana, ovoga puta iz Ploča, kod Metkovića. Oni se protive se nastupu Bajage i "Instruktora", planiranom za 27. jul u okviru petog festivala "Od 2 do 2" u tom gradu. Od organizatora, Udruženja studenata, traže da koncert bude otkazan, i u saopštenju navode da će sada "moralni higijeničari" pozivati na antisrpstvo i nacionalnu zatucanost podnosioca zahteva zabrane nastupa gospodina Bajagića u Pločama.

Hrvatskim veteranima se, podsetimo, zbog istih razloga nije svidelo ni što je trebalo da Bajaga i "Instruktori" prošlog leta nastupe na "Danima piva" u Karlovcu. Skandal je izbio kada su pozvali "Hladno pivo" umesto beogradskih rokera, a ovi su to, šmekerski, odbili. Samo dva dana kasnije, Bajagić je u prepunoj "Pulskoj areni" Hrvatima poručio da ljubav i emocije niko ne može da zabrani.

PROČITAJTE I: Hrvatski veterani preko Bajage ratuju za Tompsona?

Naš poziv zatekao je danas Bajagu na povratku sa godišnjeg odmora, ali on nije želeo da komentariše "slučaj". Menadžer Bajage i "Instruktora" Dragoslav Gane Pecikoza za "Novosti" je izjavio da se sat vremena ranije čuo sa organizatorom nastupa u Pločama, ali da mu nisu rekli da ima bilo kakvih problema:

- Svi čekaju Bajagu i "Instruktore" raširenih ruku. Dan pre Ploča, sviraće na festivalu u Sarajevu, a 28. jula na Cetinju.

Boris Vagner, iz Udruženja studenata koji organizuju festival "Od 2 do 2" u Pločama, na pitanje da li će koncert Bajage biti otkazan, za naš list je danas kazao:

- Koncerta će biti!