Preminula je četvorogodišnja devojčica koju su radnici gradilišta pronašli u zatvorenom automobilu u Rovinjskom Selu u Hrvatskoj.

Kako saznaje "IstraIN", pozivajući se na poverljive izvore, devojčica je podlegla posledicama toplotnog udara i dehidratacije, zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi.

Iz policije su za IstraIN rekli da više nisu nadležni za davanje informacija te su uputili na Državno tužilaštvo u Puli, gde do objavljivanja ovog članka nisu bili dostupni kao ni Služba za odnose s javnošću KBC-a Rijeka, u koji je devojčica bila smeštena.

Podsetimo, u Rovinjskom Selu u četvrtak 4. jula u poslepodnevnim satima otac je devojčicu ostavio u vrelom automobilu kako je ne bi budio a da pritom nije upalio klimu u autu. Uz to je zatvorio sve prozore da u automobil ne ulazi prašina s gradilišta, prenosi "Indeks".

Pročitajte još - VELIKA TRAGEDIJA U SENTI: Devojčica (15) izvršila samoubistvo vešanjem!

Kako pričaju meštani Rovinjskog Sela, devojčicu su, u besvesnom stanju, nakon dva sata pronašli radnici u automobilu nakon čega je pozvana Hitna pomoć.

Četvorogodišnja devojčica u četvrtak je ostavljena u Rovinjskom Selu u pregrejanom automobilu više od dva sata na visokim temperaturama zbog čega joj je pozlilo te je hitno prvo prevezena u pulsku Opštu bolnicu, a potom je prebačena u Riječku bolnicu.

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV OCA PREMINULE DEVOJČICE

Protiv oca devojčice iz Rovinja, koja je preminula od posledica toplotnog udara i dehidracije nakon što je ostavljena u pregrejanom automobilu, podneta je krivična prijava i njemu preti zatvorska kazna od tri do 15 godina.

Hrvatska policija je po okončanju kriminalističke istrage protiv 33-godišnjeg oca Državnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu, a osumnjičen je za krivično delo povrede detetovih prava.

"Za ovu vrst krivičnog dela predviđena je zatvorska kazna od tri do 15 godina", izjavila je za Hinu portparolka istarske policijske uprave Nataša Vitasović.

Dnevnik.hr navodi da su roditelji odlučili da doniraju njene organe da bi na taj način spasili druge živote.