-Ova Vlada će se pridržavati svih obaveza koje proizilaze iz našeg Programa fiskalne konsolidacije rukovodeći se potrebama građana i razvojem.

Ovo je kazao predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković u razgovoru sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju je predvodio šef Misije za Crnu Goru Srikant Sešadri.

-U razgovoru je konstatovano da se Fiskalna strategija, koju je Vlada usvojila pre dve godine, sprovodi uspešno i da generalno daje dobre i očekivane rezultate te da održavanje fiskalne discipline ostaje prioritet Vlade i u narednom razdoblju. Predsednik Vlade i šef Misije MMF za Crnu Goru saglasili su se da je privredni rast u protekle dve godine premašio očekivanja međunarodnih eksperata i ukazali da tako visoka osnovica predstavlja izazov i u ovoj godini i u narednom razdoblju, pogotovo po okončanju izgradnje prioritetne deonice autoputa Bar – Boljare.

Pročitajte još - MMF dao ze­le­no

Premijer Duško Marković je u tom kontekstu ponovio odlučnost naše zemlje da nastavi rad na stvaranju svih pretpostavki za definisanje planskih i finansijskih elemenata nastavka gradnje utoputa na principu održivog rešenja, saopšteno je iz Vlade Crne Gore, uz konstataciju da je delegacija MMF saopštila da će u narednom periodu u njenom fokusu biti: reforma penzionog sistema, optimizacija javnog sektora i puna harmonizacija poreskog sistema Crne Gore sa sistemom Evropske unije.