Kako je saopštila Uprava policije u Plavu i Rožajama pronađeno je i zaplenjeno 15 komada oružja, veća količina municije i eksplozivne materije. Izvršeni su pretresi kuća i stanova na lokacijama koje koriste pet lica. Protiv dve osobe je podneta krivična prijava.

U Plavu je pretresom dve porodične kuća i objekata koje koriste I. J. i O. M. iz Plava, kod I. J. pronađeno i oduzeto sedam komada oružja – pet pušaka i dva pištolja, od kojih su dva bila u ilegalnom posedu, kao i 301 komad puščane i pištoljske municije. Pretresom kuće i pomoćnih objekata O.M. pronađen je i oduzet pištolj u ilegalnom posedu.

- O oba događaja je obavešten državni tužilac u ODT u Plavu koji se izjasnio da se u oba slučaja radi o krivičnom delu nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, te su stoga protiv ova dva lica nadležnim tužiocima podnete krivične prijave, saopštila je Uprava policije, čiji su službenici u Nikšiću izvršili pretrese tri lokacije – stanova i drugih prostorija koje koriste tri lica, M.Z, D.K. i M.Đ. iz Nikšića.

- Pretresom stana i drugih prostorija M. Z. pronađeni su i oduzeti dve puške, pištolj i 17 komada municije, dok su pretresom stana i drugih prostorija koje korist D. K. pronađeni i oduzeti tri puške, 113 komada municije, 25 električnih detonatorskih kapisli, osam okvira od automatske puške i tromblonski nastavak. Pretresom stana i drugih prostorija M. Đ. pronađeni su i oduzeti pištolj, dva puščana metka i dva protivavionska metka. O događajima je obavešten državni tužilac u ODT u Nikšiću. Oduzeti oružje, municija i eksplozivne materije biće upućeni u Forenzički centar radi veštačenja, nakon čega sledi procesuiranje lica, kažu iz policije.