OPTUŽNICA kojom se sveštenik Goran Kimpanov (43) tereti da je 3. februara umišljajno izazvao tragediju na Skadarskom jezeru u kojoj su nastradali Podgoričanin Darko Vujošević i tročlana porodica Kumburović iz Zete, etički je i pravno neprihvatljiva. To je tvrdio branilac optuženog, advokat Jugoslav Krpović. On nije sporio da njegov branjenik nije imao dozvolu za prevoženje plovilom, ali je istakao da mu se ne može pripisati da je umišljajno izazvao tragediju.

- To je smešno, kako s umišljajem. Treba biti baš umobolan pa da čovek tako nešto da uradi. Mi smo se vozili po daleko lošijem vremenu. To je bio udar vetra, nalet koji je prevrnuo čamac. Stvorila se rupa ispred nas, bukvalno vodena rupa u koju je čamac samo uronio - kazao je za "Novosti" sveštenik Goran Kimpanov.


PROČITAJTE JOŠ: PRESUDA ZA MONSTRUOZNO UBISTVO: Imeriju 20 godina, spasla ga mladost (FOTO)

U nesreći je, dodaje, izgubio prijatelja i od toga nema oporavka.

- Izgubio sam najbolje prijatelje. Često su boravili u manastiru. Družili smo se. To je bio nesrećan slučaj, nepredvidljiv. Sve se odigralo brzo. Život vam se okrene za 180 stepeni u trenu. Ko je mogao to pretpostaviti. To je rana koja se nosi celog života - rekao je sveštenik.

Tužiteljka Danka Ivanović Đerić ostala je u celosti pri navodima optužnice, a sveštenik ističe da šta god odluči veće sudije Savića i kakva god bude kazna, ne može biti veća od one koju već izdržava.

- Meni veća kazna od ove ne znam da li može biti. Kada doživite jednu takvu tragediju, svaki sud je Bogom dan, pa eto, kako god bude, slava Bogu - dodao je Kimpanov.

STRADALI

NESREĆA se dogodila kod manastira Vranjina na Skadarskom jezeru, kada su talasi usled jakog olujnog vetra prevrnuli plovilo. U nesreći su nastradali trudnica Jana Kumburović, njen suprug Ratko i njihova kći Nina (12), kao i Darko Vujošević, koji je pokušao da im pomogne.