NAKON Kotora, Cetinja i Budva uvela izletničku taksu za organizovane grupe turista. Cena izletničke takse je jedan evro, a naplaćivaće se od 20. maja. Izletničku taksu godinama plaćaju organizovane grupe turista koji posećuju Stari grad Kotor i Cetinje. Iz Turističke organizacije Budva su naveli da će izletničku taksu naplaćivati posetiocima koji organizovano posećuju turistički lokalitet Stari grad Budva.

- Izletničku taksu neće plaćati deca do 12 godina, osobe sa teškim čulnim i telesnim smetnjama, učesnici školskih ekskurzija, odnosno učenici i studenti čiji boravak organizuju škole i fakulteti u okviru redovnih programa održavanja obrazovnih, sportskih i kulturnih manifestacija - saopšteno je iz TO Budva.

Pročitajte još - Turisti promenili smer: Porto Montenegro ispred Budve

- Takođe, oslobođeni su nameta strani državljani koji po međunarodnim konvencijama ne plaćaju taksu i koji organizovano, preko zvaničnih humanitarnih organizacija, dolaze radi pružanja humanitarne pomoći, gosti smešteni u turističkim kapacitetima koji se nalaze u Budvi i već su platili boravišnu taksu.

Za Stari grad Bar turisti, bilo individualni, bilo u grupi, plaćaju ulaz dva evra, a za Staru maslinu evro.