U NEMAČKOJ, u iznajmljenom stanu u Berlinu, u ponedeljak ujutru oko pet sati pronađena su tela dvojice crnogorskih državljana, kao i dvojice mladića koja su davala znake života. Prema prvim nezvaničnim informacijama, kako su pojedini mediji objavili, ubijeni su Darko Mijović i Nikola Jovanović, a povređeni su Miloš Vesković i Miloš Pavićević. Tamošnja policija se još nije oglasila.

Nemački portali objavili su šture informacije uz podatak da je jedan od ranjenih helikopterom prebačen u bolnicu. Još se ne zna šta se tačno dogodilo, a crnogorski mediji izveštavaju da je reč o nastavku rata klanova, jer se ubijeni i povređeni dovode u vezu sa "škaljarcima". Jedan od podgoričkih portala izvestio je da je u međuvremenu od zadobijenih povreda preminuo i Vesković.

Šta se tačno desilo u stanu u berlinskoj četvrti Forst, niko još ne zna, jer tamošnja policija ne daje nikakve informacije. Saopšteno je da je smrt dvojice mladića nasilna, ali ne i kako je do nje došlo.Pročitajte još - OSLOBOĐENI ULAMA I MIJOVIĆ: Nema dokaza za ubistvo Medina


Pronađena su i dva automobila za koja se pretpostavlja da pripadaju ubijenima i njih su detaljno pregledale kontradiverzione ekipe. Pored toga, angažovani su i psi, ali zasad nema podataka o čemu se tačno radi i da li je reč o podmetnutom eksplozivu. Više od stotinu stanovnika okolnih zgrada je evakuisano u obližnjoj hali. Nadležni tužilac je tek za utorak najavio više informacija o tome šta se tačno desilo.

Prisutne su bile i kontradiverzione ekipe koje su tražile eksploziv Foto Jorg Bergman

Od ove četvorice mladića najpoznatiji javnosti je Darko Mijović, koji je nedavno oslobođen optužbi za otmicu i ubistvo Nemanje Medina (24) iz Petrovca. Ovaj mladić je nestao 8. jula 2016. godine i do danas nije pronađen. Mijović i Vladimir Ulama bili su optuženi da su ga oteli i ubili, ali sud ih je zbog nedostatka dokaza oslobodio pre nešto više od mesec i po dana.

Inače, mediji u Crnoj Gori navode da su ovi mladići poznati crnogorskoj policiji i po drugim krivičnim delima. Navodi se da su bliski klanovima, a da je ubijeni Nikola Jovanović hapšen pre dve godine i zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

U ovom trenutku samo se pretpostavlja da se nekoliko crnogorskih državljana okupilo u stanu u Berlinu i da je moguće da je između njih došlo do svađe, a potom i oružanog sukoba. Policija još obavlja uviđaj u zgradi pa se, zasad, ne zna tačno ni koliko je njih bilo prisutno, odnosno koliko je i kakvo oružje upotrebljeno u obračunu.

Postoje dve verzije događaja. Po jednoj, okupljeni mladići su sami zapucali jedni na druge, a po drugoj, neko ih je iznenadio i upao u stan. Navodno, otvorena je vatra na sve one koji su u stanu zatečeni. Policija je skinula snimke sa video-nadzora kako bi razjasnila od kada su mladići tu, kao i njihovi automobili.Nemanja Medin


ZAHTEVI INTERPOLA

BIRO Interpola u Podgorici zatražio je od nemačke policije zvanične podatke o tome šta se dogodilo u Berlinu, kao i potvrdu ko je od crnogorskih državljana ubijen i ranjen. Nijedan crnogorski državni organ zvanično nije obavešten o ovom događaju, pa ni ambasada u Berlinu.