VELIKIM karnevalom, koji je započeo u petak, označen je početak ovogodišnje letnje turističke sezone u Budvi. Učestvuju karnevalske grupe iz 17 zemalja regiona i sveta sa više od 2.000 maski. Kamene trgove ispred starog budvanskog grada prekrili su ples, igra, muzika.

Karnevalske majske večeri, kako je nazvana ova manifestacija, čiji su organizatori Opština Budva, TO i NVO "Feštađuni", počele su 29. aprila i trajaće do 5. maja. Budvani i njihovi brojni gosti mogli su prethodnih dana da uživaju u takmičenju bajkera, rok grupa i drugih muzičkim večerima na kojima su učestvovali YU grupa, Sanja Ilić i "Balkanika", Jelena Rozga, popularni "Buksovci". Najveći spektakl ipak je počeo u petak karnevalom. Predviđen je i program za najmlađe.

Pročitajte još - TURISTIČKA SEZONA U BUDVI: Manje kioska, više gostiju

U Budvi ovih dana boravi veliki broj gostiju iz regiona, ponajviše iz Srbije, ali i iz zemalja Zapadne Evrope, Rusije. Događaje u Budvi nisu omeli kiša i vetar, koji se povremeno smenjuju, a bilo je i sunca. Ako se po jutru dan poznaje, kazali su domaćini, na pomolu je još jedna uspešna sezona na Budvanskoj rivijeri.