Ovogodišnja letnja sezona zvanično će biti otvorena sedmodnevnom manifestacijom „Karnevalske majske večeri“ koja će se u organizaciji Opštine, Turističke organizacije i VO „Feštađuni“ održati u Budvi od 29. aprila do 2. maja.

Predsednik Opštine Budva, Marko Carević poručio je da je karneval za 17 godina prepoznat kao budvanski brend zbog kojeg je taj grad postao nezaobilazna tačka na karnevalskoj mapi.

Kvalitetom organizacije, brojem karnevalskih grupa, muzičko-zabavnim programom organizatori, Turistička organizacija Budve i NVO Festađuni, postavili su standard koji iz godine u godinu podižu na višu ljestvicu. Opština Budva je na ovaj kulturno-zabavni projekat istinski ponosna - istakao je Carević.

PROČITAJTE JOŠ - Đuskaće sve do oktobra?

Pomoćnik direktora TO Budva, Vukoslav Rucović, najavio je raznovrstan tematski program koji će, kako je naveo, objediniti različite ukuse i muzičke pravce, ali istovremeno zadovoljiti kvalitet i visoke standarde. Kako je dodao, cilj manifestacije je kao i kod svih događaja koje organizuje TO – što veći broj posetilaca.

Kako je najavio, program “Karnevalskih majskih večeri” početi u ponedeljak u 21 sat, takmičenjem rok bendova na glavnoj bini ispred Starog grada, a završiti u nedelju 5. maja dečijom karnevalskom povorkom. Tokom sedam dana, održavaće se defile bajkera, mali festival folklora, plesne večeri, karnevalske povorke, a između ostalog i koncerti regionalnih muzičkih zvezda - JU grupe, Sanje Ilić i Balkanike i Jelene Rozge.

PROČITAJTE JOŠ - Predsednik opštine Budva podržava borbu ugostitelja

17. međunarodni budvanski karneval ove godine će okupiti 65 grupa iz 17 zemalja – Italije, Austrije, Španije, Albanije, Turske, Poljske, Češke, Bugarske, Litvanije, Rusije, Ukrajine, Kube, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore,preko 2.000 maskiranih učesnika - istakla je Marija Pjerotić, predsednica NVO “Feštađuni”.

Ona je najavila i najoriginalniji događaj manifestacije – abrum, dan kada feštađuni pozivaju svoje sugrađane i mnogobrojne turiste na Karneval. Građani Starog grada i okoline, kao i brojni ugostitelji iznesu tada ispred svojih domova i objekata budvanske specijalitete da ugoste vesele karnevaliste, a prema rečima Pjerotićeve, stav Međunarodne asocijacije karnevalskih gradova je da je ovaj događaj prevazišao čak i sam karneval.

Velika karnevalska povorka krenuće u subotu 4. maja u 19 i 30 ispred kafea “Siti” do glavne bine, a voditelji će biti “D buks of knjige”, popularni Buksovci. Dečija karnevalska povorka krenuće u nedelju, 5. maja u 16 i 30 ispred centralnog vrtića, a nakon predstavljanja 35 grupa na trgu će se održati maskenbal. Voditelji će biti Katarina Radulović i Petar Bulatović, superfinalisti “Pinkovih zvezdica”.