GRAĐANSKI pokret URA je juče saopštio podatke iz izveštaja Agencije za civilno vazduhoplovstvo iz marta prošle godine u kojima se navodi da je na aerodromu u Tivtu ugrožena bezbednost putnika i zaposlenih na aerodromu i u avio-kompanijama. Kako tvrde, u dokumentu se navodi da je pista na tivatskom aerodromu u veoma lošem stanju i da je u svakom trenutku moguće njeno pucanje, što za posledicu može da ima i pucanje pneumatika i moguće izletanje vazduhoplova sa poletno-sletne staze.

- Procurili dokument ACV svedoči o ugroženoj bezbednosti, kako domaćih, tako i inostranih državljana koji putuju preko tivatske vazdušne luke. U pitanju je dokument od 10 strana koji je sačinila ACV u martu 2018. godine i koji je do danas bio sakriven od očiju javnosti - kazao je potpredsednik pokreta Filip Adžić.


PROČITAJTE JOŠ:
POLICIJSKA AKCIJA U CRNOJ GORI: Zaplenjen arsenal na Žabljaku, oduzete puške u Bijelom Polju (FOTO)

Kako je kazao, u dokumentu se navodi da je komisija za sertifikaciju Aerodroma Tivat u periodu od 26. do 30. marta 2018. izvršila detaljni pregled u oblasti fizičkih karakteristika aerodroma, te da je konstatovano više nepravilnosti i neusaglašenosti sa regulatornim zahtevima, kao i da je kroz izveštaj o svemu informisano i preduzeće "Aerodromi Crne Gore".

Adžić je naglasio da je obaveza Aerodroma bila da sačini plan korektivnih mera radi otklanjanja utvrđenih neusaglašenosti, kao i konkretnih mera za sanaciju, što, kako tvrde u GP URA, dosada nije učinjeno.

Foto URA