JOŠ jedno odlaganje sednice SO Berane izazvalo je reakcije opozicione DPS, ali i unelo neslogu među koalicione partnere koji čine vlast u ovom gradu.

- Dovedeni smo u situaciju da funkcionisanje lokalnog parlamenta zavisi od volje odbornika opozicione Demokratske partije socijalista i njihove odluke da li će ili ne obezbediti potrebnu većinu za održavanje sednice - saopšteno je iz redova Demokrata. - Nesloga u Koaliciji "Zdravo Berane", nedostatak demokratskog kapaciteta čelnih političkih figura koje nose vlast i njihovo nerazumevanje da koalicije nose različitosti u političkim stavovima, koje treba usaglasiti kroz dijalog i kompromis, konstantno otežavaju funkcionisanje zakonodavne i izvršne vlasti.


PROČITAJTE JOŠ: Muškarac (60) sleteo u reku i stradao

Demokratska Crna Gora je pozvala koalicione partnere da se pridržavaju sporazuma, da rade na ispunjavanju predizbornih obećanja, čija realizacija je njime predviđena i da prihvate realnost da je u Beranama na vlasti - postizborna koalicija.

- Ukoliko se svi građani Berana, koji iole drže do toga da objektivno sagledavaju politička dešavanja u našem gradu, prisete ucenjivačkih politika jednog odbornika iz Koalicije "Zdravo Berane" u prethodnom sazivu Skupštine, i tako redom do ovog poslednjeg slučaja kada je potpredsednik Skupštine svojim odsustvom onemogućio kvorum SNP, DF i Demokratama, shvatiće da ovi ljudi koji rukovode gradom, u stvari misle samo na sebe - bila je reakcija iz OO DPS Berane.

Potpredsednik SO Berane Goran Kiković (DF) kaže da su iz DPS osuli paljbu na Koaliciju "Zdravo Berane" i njega lično, iznoseći laži.

- Jedini sam koji funkciju potpredsednika SO Berane obavlja volonterski. Za tu poziciju ne primam ni centa, sem naravno odborničke nadoknade od 100 evra, znači da trenutno ja i moja porodica živimo od 100 evra odborničke nadoknade. Za razliku od vas koji ste se dobro naplatili i koji ste zaposlili sve od tetke do ujne i strine i imate milione i milijarde kao vaš "kralj Milo" - kazao je Kiković.


PROČITAJTE JOŠ: Bar: Ukradeno zvono sa katoličke crkve

NEMA NESLOGE

U TRENUCIMA kada se konačno ruši DPS kriminalna građevina, najmanje što nam treba je politička demagogija u vidu saopštenja beranskih Demokrata - kažu u OO SNP Berane. - Podsećamo Demokrate da nije tačno da je reč o neslozi unutar pobedničke koalicije. SNP nije nikada pravila niti predstavljala problem, a i ranije smo odlagali sednice zbog nedolaska upravo njihovih odbornika i puna tri meseca nismo konstituisali vlast isključivo zbog njih.