UBISTVO Kotoranina Veselina Vukotića (69), ispred njegove kuće, ponovo je otvorilo rane u zastrašujućem sukobu dve kotorske kriminalne grupe - "škaljaraca" i "kavčana". Ovog puta životom je platio otac dvojice mladića koji slove za vođe tzv. škaljarskog klana Jovana i Igora.

Veselina je zasad nepoznata osoba ubila iz pištolja, ispalivši mu u grudi osam metaka, ne ostavljajući nadu da bi mogao da preživi. Svi napori kotorskih lekara da ga spasu bili su uzaludni.


PROČITAJTE JOŠ: OPSADNO STANjE U KOTORU: Traži se ubica oca vođa "škaljarskog klana", policija pretresla svako vozilo i prolaznike

- Ima li kraja ovome ludilu - pitaju se po ko zna koji put Kotorani, vidno uznemireni ubistvom sugrađanina Veska Vukotića.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, ubica je nosio kačket na glavi, a prethodno je u blizini kuće čekao Veselina da se pojavi.

- U trenutku kada je izašao iz blindiranog audija u njega je sasuo kišu metaka. Ubica se peške udaljio sa mesta zločina, gde ga je čekala ekipa i automobil za beg - navode nezvanično u istrazi.

Za vreme uviđaja policija je blokirala grad, pretresala građane i automobile, ali nikakvih rezultata do zaključenja ovog broja nije bilo. Kako saznajemo, uzeti su snimci sa kamera na objektu Vukotića, ali i okolnih zgrada i privatnih kuća.

Sagovornik "Novosti" kaže da sve okolnosti ukazuju da je ubica, osim što je dugo i pažljivo pratio Veselinovo ponašanje i njegove navike, veoma dobro ispitao i teren i našao najpogodniji momenat da svoj naum pretvori u krvavi pir.


Jovica Vukotić


Inače, Jovica Vukotić, sin ubijenog Veselina, nalazi se u zatvoru u Beogradu. Dovodi se u vezu sa grupom Luke Bojovića. On je septembra prošle godine uhapšen u Turskoj i isporučen Srbiji, jer imao državljanstvo naše zemlje. Pre dva meseca njega je Viši sud u Beogradu pravosnažno osudio na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Policija u Crnoj Gori braću Vukotić traži zbog pokušaja ubistva dvojice pripadnika suprostavljenog "kavačkog" klana - Miloša Radonjića i Vojina Stupara.


PROČITAJTE JOŠ: PUCNjAVA U KOTORU: Ubijen Veselin Vesko Vukotić, otac "škaljaraca"

VIŠE OD 30 UBIJENIH

NESTANAK oko 300 kilograma kokaina u španskom gradu Valensiji pre skoro pet godina podelio je "tvrde momke" dva kotorska naselja. Stan iz kojeg je droga nestala pripadao je, kako se spekulisalo Goranu Radomanu sa Cetinja, koji se u tom trenutku nalazio u pritvoru na Kubi zbog saobraćajne nezgode. Govorilo se tada da mu je u oslobođenju, navodno pomogao i slavni Dijego Maradona.

Kada se Radoman vratio u Valensiju, droga je volšebno nestala, a prvi operativni nalazi istrage ukazivali su na to da je robu odneo jedan od "škaljaraca", kako bi naplatio nebrigu "saboraca" dok je boravio u zatvoru. I tada je "puklo".

Sa ubistvom Radomana u Beogradu 2015. godine usledila je crna serija surovih obračuna i likvidacija, koja se do danas nije završila. Tokom svih ovih godina ubijeno je više od 30 mladih ljudi. Nastradali su i nedužni, koji su se zatekli u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.