Nekoliko hiljada građana okupilo se ispred Skupštine Crne Gore na devetom protestu koji organizuje pokret "Odupri se - 97.000".

Nikola Grdinić, jedan od organizatora, poručio je da protesti neće stati, sve dok "diktatoru ne vide leđa".


Glumac Slaviša Grubiša, takođe jedan od organizatora, "emitovao" je dnevnik, kakav bi, kako tvrdi trebalo da bude i na javnom servisu.


- Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić se izvinio zbog incidenta u kojem je umešan njegov sin i podneo ostavku. Javni servis suspendovao ke sportskog novinara RTCG Nebojšu Šofranca zbog neprimerenih izkava na društvenim mrežama - glasile su vesti iz dnevnika Grubiše.


Prema rečima Džemala Perovića, glavni krivac za loše stanje u Crnoj Gori je Milo Đukanović, te da je sramno živeti u zemlji u koj je krađa, zahvaljujući njemu, postala normalna stvar.


- Đukanović opstaje zahvaljujući podelama i strahu. Dok je on širio mržnju, mi smo širili bratstvo i ljubav. Sve je učinio da nam oduzme dostojanstvo i postavi nas u perspektivu gubitnika. Od naše težnje za slobodnom državom, Đukanović je napravio privatan posed.Ja imam tri sina i žive na tri kontinenta. Mi odavde hoćemo perspektivu za našu mladost. U našim domovima vlada strah od nemaštine. Sramota je da nas je strah od računa za struju. Strah od nemaštine je gori od svega - poručio je Perović.Građanima se obratio i Vladan Šćepanović, predstavivši se kao opozicionar i revolicionar, navodeći da je to svako ko je prešao granicu koju kukavice ne prelaze.

- Nadam se da će se naš glas čuti do Londona. Kneževiću ne igraj se sa narodom nego karte na sto, a one su dokazi. Nemoj mi pričati o tvojoj ugroženoj bezbednosti, poručio je Šćepanović.


Građani su obišli zgradu državne televizije, te, kao što su najavili, fokus stavili na, kako su kazali, jednu od najsramnijih karika ovog sistema, "koja 30 godina, još od svojih ratnohuškačkih poduhvata, zagađuje i truje našu javnost. - Takozvani Javni servis koji smo preimenovali u Sramni servis je partijsko glasilo, koje je više od mesec dana ignorisalo sopstvene građane, čak i onda kada su se u hiljadama okupljali ispred njihove zgrade. Za Sramni servis tada su mnogo važnije bile izjave korumpiranih zvaničnika od glasa sopstvenih građana koji ga finansiraju - kazali su oz organizacije pokreta.


Prošlog vikenda, umesto protesta u Podgorici, predstavnici pokreta su organizovali obilazak crnogorskih gradova na severu i primorju, kako bi se sreli i razgovarali sa građanima koji nisu u mogućnosti da prisustvuju protestima u glavnom gradu.

- Karavan je pokazao da je broj nezadovoljnih građana mnogo veći od onog koji svake subote šeta Podgoricom i da smo ogromna većina u svojoj zemlji. Oduprimo se zato teroru korumpirane lopovske manjine koja je razorila naše društvo - poručili su iz pokreta "Odupri se 97000".


Zbog predstojećih praznika, organizatori su najavili da sledećeg vikenda neće biti protesta, te da se građanski bunt nastavlja od 9.maja ali su pozvali građane da podrže bivše korisnice naknada za majke sa troje i više dece, koje će protestovati u ponedeljak.