OTVORENE diskoteke "Trokadero", "Paris", "Ambinete", "Rafaelo", "Maltez" i "Majami", kao i 14 drugih privremenih objekata na budvanskom šetalištu, ipak neće raditi ovog leta, ostaje samo da se vidi kada i koliko efikasno će oni biti uklonjeni, s obzirom na to da je letnja sezona na pragu. Naime, vladajuća koalicija u Budvi jednoglasno je odbila izmene i dopune Plana privremenih objekata za period od 2019. do 2023, koji im je poslalo i tražilo mišljenje Ministarstvo turizma i održivog razvoja.

- Ne dajemo vam saglasnost na izmene i dopune Plana privremenih objekata, period 2019-2023. za zonu Morskog dobra - piše u dopisu, koji je nakon koalicionog sastanka upućen Ministarstvu održivog razvoja i turizma, a koji je potpisao predsednik Opštine, Marko Bato Carević.

Pročitajte još - BUDVA OSTAJE BEZ NAJVEĆE DISKOTEKE: Park umesto "Trokadera"

Plan MORT-a, koji je upućen Opštini Budva, predviđao je da šest diskoteka na budvanskom šetalištu, i još 14 ugostiteljskih objekata lokala brze hrane i trgovačkih radnji šetališta ispod Pošte, koji su u zoni "Morskog dobra" ostaju i ovoga leta, a da zakupci do kraja oktobra sami uklone svoje objekte.

Da je Opština Budva prihvatila takav plan, to bi značilo da otvorene diskoteke i drugi objekti koji se nalaze u zoni Morskog dobra ostaju da rade dok su objekti koji su u opštinskoj nadležnosti uklonjeni.

PRINCIP

U SAOPŠTENjU Opštine Budva navode da su još ranije saopštili svoj stav, te da su radili principijalno i transparentno, što kako tvrde, nije bio slučaj sa ministarstvom i JP "Morsko dobro".