Policija je u Kolašinu, preduzimajući aktivnosti u cilju rasvetljavanja događaja koji se odnosio na dva vozila ukradena u Novom Pazaru, identifikovala i uhapsila B.B, iz ovog grada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična dela: sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dva krivična dela falsifikovanje isprave i prikrivanje.


Kolašinska policija je šestog septebra prošle godine, zaustavila vozilo marke „ Polo" podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.K. (31) iz Podgorice. Prilikom ove kontrole pored policijske patrole su velikom brzinom iz pravca Mojkovca prošla dva „Golfa 5", od kojih je prvi imao jednu podgoričku registarsku oznaku a drugo vozilo je imalo obe nemačke registarske oznake.


- Policijski službenici su pokušali da zaustave ova dva vozila koja su se velikom brzinom udaljila u pravcu Podgorice. Preduzetim merama i radnjama, policijski službenici su došli do saznanja je jedno od ova dva vozila potom izazvalo saobraćajnu nezgodu, prilikom koje se lice koje je njim upravljalo udaljilo sa lica mjesta sa nepoznatim licem koje je upravljalo vozilo marke „Polo", a za koje je kasnije ustanovljeno da je to bio M.K. koji je prethodno kontrolisan od strane službenika policijske patrole. M.K. je kasnije, na povratku iz Podgorice, zaustavljen na mestu saobraćajne nezgode i zadržan do dolaska službenika kriminalističke policije OB Kolašin. Drugo vozilo je ostavljeno u mestu Lugovi, u blizini magistralnog puta i na njemu su se nalazile registarske oznake od „Zastava 101 komfort", čija je važnost registracije istekla 2014. godine.

PROČITAJTE JOŠ: BIJELO POLjE: Hapšenja i deportacije

Proverama je ustanovljeno da su vozila nestala u Novom Pazaru dan ranije. Oba vozila su predmet krivičnog dela teška krađa na teritoriji Repubile Srbije, a na oba vozila su kasnije postavljene registarske oznake od drugih vozila, saopštila je Uprava policije Crne Gore, uz podsećanje da je po nalogu državnog tužioca M.K. lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela i za njega je tada određeno i zadržavanje do privoda nadležnom sudiiji za istragu.


U petak su posle dobijenih veštačenja, policijski službenici OB Kolašin došli do sumnje da je B.B. upravljao vozilom marke „Golf 5" inostranih registarskih oznaka, u trenutku policijske kontrole.