PODGORICA - Dva najveća plovila crnogorske vojne Mornarice –patrolni brodovi (nekadašnje fregate) P-33 i P-34 klase "Kotor" biće povučeni i najverovatnije prodati. Odluku je donela Vlada na poslednjoj sednici, zadužujući Ministarstvo odbrane da obavi procenu i odredi početne cene za ova plovila i njihove rezervne delove koja se nalaze u mornaričkim skladištima, kao i da sprovede postupak njihove prodaje. Reč je u upotrebljivoj vojnoj tehnici, pa će resorno ministarstvo na "poverljivim tenderima koje nose oznaku tajnosti" tražiti kupce. Prihod od prodaje biće, kako se najavljuje, usmeren za nabavku novog naoružanja i vojne opreme.


PROČITAJTE JOŠ - Novi spor Hrvatske i Crne Gore o vlasništvu nad brodom Jadran


Brodovi su u dobrom stanju, a u vladinoj informaciji navodi se da je do sada više država iskazivalo interesovanje da kupi ova dva broda i da ih posle modernizacije naoružanja i elektronike uvrste u sastav svojih ratnih mornarica, poput Pakistana, Turske, Bangladeša, Izraela...

Kao razlog povlačenja ova dva broda navodi se da su "preveliki, preskupi i prekomplikovani za upotrebu u Mornarici VCG koja ni sa kadrovskog stanovišta više ne može opsluživati tako komplekse ratne brodove koji su krajem osamdesetih godina prošlog veka napravljeni".

Iz Vlade su podsetili na upozorenje koje su pre 12 godina dobili od upućenih, kada je odlučila da uništi i zatvori vojno brodogradilište "Arsenal" u Tivtu , odnosno pre četiri godine kada je slično napravila sa Jadranskim brodogradilištem "Bijela" jer u tom dokumentu stoji da "najveći problem u održavanju ovih brodova predstavlja nepostojanje specijalizovanih remontnih ustanova ili firmi u Crnoj Gori koje imaju kapacitete za održavanje i remont brodskih oružanih sistema i sistema za upravljanje vatrom, što značajno već duži period utiče na ispravnost, pouzdanost i upotrebu ovih sistema".

BILI MOĆNI

Raketne fregate "Kotor" (P-33) i "Pula" (P-34) dužine 92 m i širine 11,7 m bili su najveći i najmoćniji ratni brodovi nekadašnje Jugoslovenske ratne mornarice. U vojnu misiju su krenuli iz "Titovog brodogradilišta" u Kraljevici, najpre 1986. i 1988.godine.