ISTOČNO SARAJEVO – Četiri radnice Osnovne škole "Kovačići" iz Sarajeva poginule su u saobraćajnoj nesreći kada su sa automobilom sletele u Miljacku, na putu Sarajevo – Pale.

Pročitajte još: SAOBRAĆAJNA NESREĆA U ZEMUNU: Na pešačkom prelazu automobil naleteo na dvoje dece

Kako saznajemo stradale su Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić, čija su tela izvučena iz vode.

Prema pisanju medija u Federaciji BiH stradale su bile pedagog, higijeničarka i bivša direktorica škole. Navodno su njih četiri krenule na sahranu bivše koleginice, kada su iz nepoznatih razloga sletele s puta i survale se u Miljacku, kod tunela Bulozi na području Istočnog Sarajeva.

Pročitajte još: TEŠKA SAOBRAĆAJKA: Poginuo taksista

U Kantonalnoj vatrogasnoj brigadi Sarajevu navode da su im je nesreća prijavljena oko 13 časova, te da su odmah stigli na lice mesta kako bi pokušali da pomognu.

- Gospođa, koja nas je pozvala, rekla je da se vozila u koloni kada je jedan automobil ispred nje sletelo u Miljacku. Tvrdila je da poznaje te osobe, te da su se vozile na sahranu koleginice – rekao je dežurni dispečer.

U potragu su se odmah uključili MUP RS, pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite, vatrogasci i Gorska služba spasavanja koji su pronašli i iz vode izvukli tri tela, dok se za četvrtim traga.

Informacija o nesreći šokirala je celu školu, u kojoj je nastava odmah obustavljena.