U TRENUTKU kada Duško Knežević, predsednik "Atlas grupe" i veliki finansijer DPS podnosi tužbu protiv predsednika Crne Gore, a Saša Sinđelić, svedok saradnik na suđenju za "državni udar" negira sve što je izgovorio u Višem sudu, Specijalno državno tužilaštvo naredilo je pojedinim bankama da dostave informaciju o računima koje poseduju lideri DF i članovi njihovih porodica i prijatelja!

Upravo u Frontu ističu, da ova priča nije "slučajno otvorena" baš sada kada Sinđelić - krunski svedok saradnik, svojim izjavama ruši optužnicu Milivoja Katnića i tvrdi da nije bilo nikakvog plana za rušenje režima i ubistvo tadašnjeg premijera. U gomili svojih problema režim odvlači pažnju javnosti na drugu stranu na teren DF.


PROČITAJTE JOŠ: MANDIĆ O SUĐENjU ZA NAVODNI DRŽAVNI UDAR: Završne reči ćemo izneti sami, bez odbrane

Tužilaštvo zanima period od 2015. do 2018. godine, što je vezano za krivične postupke koji se vode protiv čelnika DF.

Sumnjaju da je od početka 2016. godine, kao i posle oktobarskih izbora, veća količina dolara iz ruskih izvora ilegalno ušla u Crnu Goru. Zbog toga su detaljno istraživane sve osobe, ali i preduzeća, koja su povezana sa DF i nekim "rusofilskim organizacijama".

Ova priča, međutim izašla je iz fioka SDT i našla se u pojedinim medijima koji su objavili ovu informaciju.

Milutin Đukanović, šef poslaničkog kluba DF, smatra da tekst koji je objavljen u jednom listu predstavlja nastavak obračuna "mafijaško-kriminalne organizacije, koja sebe prikazuje kao vlast, a u kojem se objavljuju bankovni računi pojedinih funkcionera DF i članova njihovih porodica".

- To predstavlja teško krivično delo. Bivša komunistička sirotinja koja je brutalnom pljačkom zemlje stekla milione, "avione" i kamione, a šef režima koji je navodno 30 godina primao samo platu i kratko se bavio biznisom, hoće da određene potpuno legalne transakcije, konverzije novca, reprograme kredita i plaćanje kreditnim karticama dovede, medijskom manipulacijom, u istu ravan sa njihovim nepočinstvima - kaže Đukanović.

Završne reči biće iznete u utorak

Funkcioneri DF i članovi njihovih porodica, kako je najavio Đukanović, pokrenuće krivični postupak protiv novina koje su objavile račune članova DF i njihovih članova porodice, kao i NLB banke.

- Jedini zaključak iz čitave ove priče može biti da funkcioneri DF i njihove porodice žive kao 90 odsto građana Crne Gore, a pojedinci i znatno ispod standarda prosečnog građanina. Za to vreme Milo Đukanović pravi sebi mauzolej na Gorici koji košta 10 miliona evra, a Migo Stijepović u jednoj koverti dobija veću sumu novca od svih suma zbirno koje je u svojim manipulativnim tekstovima taj list vezao za funkcionere DF i članove njihovih porodica.


PROČITAJTE JOŠ: SINĐELIĆ UZDRMAO "DRŽAVNI UDAR": Mučili su me i ucenjivali da lažno svedočim (VIDEO)

BRANIĆEMO SE SAMI

LIDERI DF Andrija Mandić i Milan Knežević saopštili su da će se njih dvojica ubuduće braniti sami u procesu koji se vodi pred većem Višeg suda u Podgorici, što ne znači da otkazuju punomoćje advokatima. Branilac Dušan Radosavljević je rekao da je taj potez logičan.

- Mi smo i dalje njihovi advokati i radimo sve što je u njihovom interesu - rekao je novinarima Radosavljević.