ZBOG sumnje da su počinili više krivičnih dela, pripadnici Centra bezbednosti su u četvrtak ujutru uhapsili četvoricu učenika OŠ "Radomir Mitrović" u Beranama Sumnja se da su drugaricu (12) mesecima silovali, snimali mobilnim telefonom i ucenjivali, i pretnjama prisiljavali da im od kuće donosi i predaje novac i nakit.

Hapšenje je izvedeno po naredbi višeg državnog tužioca u Bijelom Polju Hasana Lukača, koji je po hitnom postupku preduzeo istražne radnje, kako bi se što pre razrešila afera koja je buknula u sredu, kada su učenici privedeni prvi put. Posle saslušanja kod tužioca Lukača, oni su zadržani, jer bi danas trebalo da bude saslušana i devojčica, koja je trpela razna poniženja od nekoliko godina starijih učenika.

Šta se sve dešavalo između učenika, utvrdiće tužilac, ali kako "Novosti" saznaju, u dosadašnjem toku istrage prikupljeno je dosta dokaza koji terete privedene osnovce. Među njima su i mobilni telefoni, koji su poslati na veštačenje u Forenzički centar Crne Gore u Danilovgradu.

Posle prijave policiji o zlostavljanju devojčice, ona je podvrgnuta lekarskim pregledima, a dokumentacija o tome je predata Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, gde je ocenjeno da u radnjama osumnjičenih ima elemenata krivičnog dela koja prelaze nadležnosti tog tužilaštva, pa je predmet upućen Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.


PROČITAJTE JOŠ: BRUTALNO NASILjE: Motkom polomio devojci rebra, probio joj pluća, nožem unakazio lice i peglom pekao ruke


Ceo slučaj je izbio u javnost kada je dete roditeljima prijavilo zlostavljanje koje je, izgleda trajalo mesecima. Otac devojčice je došao u školu i pokušao da "istera pravdu", ali je intervenisala policija i sve aktere privela, posle čega su dali izjave i pušteni kućama. Onda je usledila nova ispovest devojčice i klupko se razmotalo.


DIREKTOR NIŠTA NE ZNA

- NE znam za hapšenje učenika. Niko iz Centra bezbednosti me o tome nije obavestio, kazao je u četvrtak, za "Novosti", Radomir Jočić, direktor OŠ "Radomir Mitrović".

Na pitanje o incidentu između oca devojčice i uhapšenih učenika, Jočić je kazao da se to nije desilo u školi, već pred školskom zgradom.

Građani Berana zgroženi zlostavljanjem deteta, u četvrtak su najavili inicijativu za smenu Jočića.