JEDANAESTI susret ljudi koji su rođeni u Livnu i Bosanskom Grahovu, u BiH, ili vode poreklo iz tog kraja, održan je u Bačkom Jarku. Druženje je tradicionalno organizovalo Zavičajno udruženje Livnjana i Grahovljana, čiji predsednik, advokat Vladimir Vujanović kaže da je cilj susreta da se zavičaj sačuva od zaborava.

Pročitajte još: Grahovljani igrali u pozajmljenoj nošnji

- Naše udruženje učestvuje u humanitarnim akcijama za pomoć malobrojnom srpskom stanovništvu koje trenutno živi u Donjem livanjskom polju. Prošle godine prikupljali smo pomoć za izgradnju konaka kod crkve u Gubinu, popravku crkve i škole u Vrbici i pomoć povratničkoj porodici Vulić iz Vrbice - kaže Vujanović.

Livnjani i Grahovljani koji žive u Vojvodini, ali i drugim krajevima Srbije i u inostranstvu okupljaju se uz pesme i igre pod motom "Čuvajmo zavičaj od zaborava". Druženju su i ove godine prisustvovali i mnogobrojni gosti, predstavnici ppštine Bosansko Grahovo i Srpske pravoslavne crkve iz zavičaja, predstavnici institucija republika Srbije i Srpske, opštine Temerin i srodnih krajiških udruženja.