SKOPLjE - Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je u razgovoru sa albanskim ministrom za Evropu i spoljne poslove Gentom Cakajem da Severna Makedonija i Albanija imaju brojne zajedničke interese, koji predstavljaju ozbiljan kapital za izgradnju dugoročnih prijateljskih odnosa putem projekata od posebnog interesa za građane obe zemlje, prenosi makedonska televizija a1 na svom sajtu.

Tokom prijema albanske delegacije Zaev je rekao da Severna Makedonija i Albanija gaje srdačno prijateljstvo, bez otvorenih pitanja, a zahvalio se Tirani za ratifikaciju Protokola o učlanjenju Severne Makedonije u NATO.

Zaev i Cakaj su posebno ukazali na potrebu infrastrukturnog povezivanja, koje ove godine treba da dobije novu dinamiku sa otpočinjanjem izgradnje železničke linije od Kičeva do Lina u susednoj Albaniji, kao i sa okončanjem dela autoputa Kičevo-Ohrid, koji se povezuje makedonsko-albanskim graničnim prelazom Kjafasan. Albanski ministar se zahvalio Skoplju na odličnim odnosima sa albanskom vladom i premijerom Edijom Ramom.

PROČITAJTE JOŠ - Zaev sa Mogerini: Makedonija napravila iskorak napred na putu ka EU

Kako je rekao albanski ministar, vlada u Tirani završava administrativne procedure za početak rada Kulturnog centra Severne Makedonije u Tirani, kao i da su u toku razgovori o otvaranju Kulturnog centra Albanije u Skoplju.

Cakaj je takođe preneo poziv premijera Rame Zaevu za posetu Tirani, a premijer Makedonije prihvatio.