Advokati Duška Kneževića dopunili krivičnu prijavu

Podgorica- Advokati akcionara Atlas grupe, na čelu sa Duškom Kneževićem, podneli su dopunu krivične prijave protiv guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića i privremene upravnice u Atlas banci Tanje Terić, zbog sumnje da su predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću dali podatak da će eksterno lice, koje nije akcionar Atlas banke, dokapitalizovati banku sa 22 miliona evra.

Pročitajte još: Knežević odgovorio tužiocu: Katnić je čuvar prve familije

- Imajući u vidu činjenicu da po tekstu Ustava Crne Gore predsednik nema bilo kakva ovlašćenja u vezi sa bankarskim sektorom, evidentno je da ovakve informacije nije mogao dobiti službenim putem, već postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni tu informaciju saopštili na nezakonit način. Na ovaj način "najavljeni eksterni akcionar" bi postao većinski vlasnik i preuzeo upravljanje bankom, svom imovinom i firmama koje su založene kod nje. Akcionarima Atlas banke je pričinjena šteta veća od 80 miliona evra, a krivična dela se i dalje čine od strane prijavljenih lica, navodi se u dopuni krivične prijave koju je podneo advokat Zdravko Đukanović.

U dopuni se ističe da je prva prijava protiv Žugića, Terićeve i bivšeg privremenog upravnika u IBM banci Milana Remikovića podneta 31.januara ove godine, "zbog nezakonitog postupanja guvernera CBCG i njegovih saradnika u Atlas i IBM banci".

- Molimo vrhovnog državnog tužioca da bez odlaganja preduzme radnje radi provere navoda krivične prijave od 31.1.2019.i dopune krivične dopune, posebno što dvadeset dana od podnošenja prijave niko od prijavljenih nije ispitan, naglasio je advokat Đukanović.

KNEŽEVIĆ: ZNAM DA SE MILO TRESE KAO PRUT

PODGORICA - Odbegli biznismen Duško Knežević, vlasnik Atlas grupe, ponovo se oglasio preko instagrama saopštavajući da pouzdano zna da se "Milo Đukanović trese kao prut", a da će snimak na kojem se, kako tvrdi, vidi da Đukanović uzima keš, biti objavljen "po potrebi".

- Nemam nameru da se kandidujem za predsednika Crne Gore, poručio je Knežević, najavljujući skori razlog između Mila Đukanovića i premijera Duška Markovića.

Pročitajte još:KATNIĆ O DUŠKU KNEŽEVIĆU: Oštetio državu za desetine miliona

Knežević je pozvao Vrhovonog državnog tužioca Ivicu Stankovića da "napusti brod koji vozi hobotnica" i da pusti Milivoja Katnića, glavnog specijalnog tužioca da potone. Vlasnik Atlas banke najavio je da će se u subotu u toku građanskog protresta uključiti uživo.