Bar - Treće protestnookupljanje građana Bara u jednom danu, 15.februara, završilo je u petak veče ispred zgrade policije, u Ulici Maršala Tita, gde su protestanti skandirali „Svi smo Ivana“

Oko 70 građanskih aktivista okupili su se ispred gradilišta vrtića kod barske gimnazije i šetnjom kroz centar grada stigli su do policijske stanice.

Treće protestno okupljanje u petak trajalo je oko sat vremena, a organizovano je kao reakcija na “policijsku silu”.

Baranka Ivana J.M. (34) izgubila je danas bebu. Nekoliko sati ranije, Ivanu koja je bila u drugom stanju, policija je nasilno udaljila ispred gradilišta kod Gimnazije Niko Rolović. Profesorka engleskog jezika, u drugom mesecu trudnoće, je privedena u policiju, a zatim je žena završila u Opštoj bolnici Bar gde su potvrdili da je izgubila bebu.

Iz Opšte bolnice Bar su kazali da će se utvrditi šta je razlog što je žena izgubila bebu.

Jutros se grupa građana okupila ispred gradilišta gde su pokušali da spreče ulazak mašina u dvorište Gimnazije, gde ministarstvo prosvjete kroz kreditna sredstva investira izgradnju vrtića. U jutarnjim satima bageri su uvezeni na gradilište uz asistenciju policije i nasilno udaljavanje građana ispred gradilišta.

Drugi protest građana spontano je organizovan pola sata nakon isteka radnog vremena zaposlenih u Opštini i treći večeras kao reakcija na “policijsku silu”.

Protesti građana usledili su nakon seče 94 stoletna čempresa u dvorištu Gimnazije. Protestanti traže zaustavljanje svih radova u dvorištu Gimnazije, da se ponovo zasade čempresi, a nadležni odrede drugu lokaciju za vrtić.