SVE veliki hrišćani, katolici i hrvatski suverenisti, koje ugrožavaju pederi, Srbi i ne znam ko drugi! A ko ih ugrožava? Oni sami! Neostvareni, neiživljeni pederi! U moralnom i svakom drugom smislu te reči! Neostvareni Hrvati koji nisu u stanju shvatiti da im nisu Srbi koji su ostali živeti u Hrvatskoj i koji predstavljaju Srbe problem, problem su oni sami. Ne znaju ko su, šta su, kuda će i kako sa sobom - oštro je u četvrtak Milorad Pupovac, lider SDSS, poručio desničarskim poslanicima u hrvatskom Saboru.

Dodao je i da, kako su juče pljuvali po Beogradu, danas pljuju po Briselu, a sebe nikako da pogledaju u očima drugih ili u ogledalu.


PROČITAJTE JOŠ:
Milorad Pupovac: Tužba je spremna, sprečićemo hajku ...

Naime, Pupovac je reagovao posle duge diskusije poslanika o propalim pokušajima da se prikupe potpisi za referendum kojim bi se Srbima u Hrvatskoj onemogućilo da imaju tri poslanička mesta. Tada su poslanici dokazivali da je s prikupljanjem potpisa sve bilo u redu i da treba poštovati volju naroda. Pupovcu je prekipelo i reagovao je:

- Sakupljanjem potpisa širila se mržnja prema manjinskim narodima, obmanjivali su se ljudi i prodavala magla. Više se skupljalo ispred ulaza u crkvu vukući ljude za rukav i govoreći da potpišu protiv Pupovca. Baš mi je žao da nisu prikupili milion potpisa, pa da se održi referendum protiv Pupovca. Nakon toga je predsednik SNV-a i SDSS-a prozvao sve one koji su manipulisali potpisima za raspisivanje referenduma, ali i one koji ih podržavaju, poput prof. Roberta Podolnjaka iz Mosta.

U Saboru sve češći verbalni napadi desničara

Poslanik Hrvoje Zekanović optužio je poslanika Milorada Pupovca za govor mržnje i dodao skandaloznu izjavu - da mu je žao što Pupovac nije 1995. na traktoru izbegao u Beograd:

- Žao mi je što Milorad Pupovac nije 1995. godine sa svojim istomišljenicima na traktorima pobegao u Beograd. On nije čovek koji bi u Saboru trebalo da predstavlja Srbe. Ne bojim se ni Pupovca niti bilo koga. Ne bežim nigde, za razliku od njegovih istomišljenika koji su se 1995. pobegli u Beograd na traktorima.

Na obeležavanju Dana državnosti Srbije u zagrebačkoj Mimari Pupovac je za "Novosti" kratko rekao da je svojim istupom veoma precizno objasnio što je poruka.

Hrvoje Zekanović


PROČITAJTE JOŠ:
Pupovac: Umorni smo od govora mržnje, Hrvatska da se suoči s tim

RETORIKA SVE ŽEŠĆA

RETORIKA koja se u poslednje vreme čuje u Saboru sve je zaoštrenija, a odnosi poslanika sve žešći. Sam Pupovac je meta svih mogućih napada desničara, koji ne štede reči da ga vređaju i optužuju, a veoma retko na te necivilizacijske ispade desnice reaguje i sam premijer Andrej Plenković, kome Pupovac svo vreme čuva leđa u parlamentu. Sada Stevo Culej, koji je poslanik HDZ sa kojim je Pupovac u koaliciji, najavljuje da će veoma skoro da objavi informacije "što je Pupovac radio za vreme domovinskog rata", optužujući ga da je uvek radio protiv interesa Hrvatske.