POSLE dužeg vremena u Kolašinu je počelo da "seva" između DPS, koji je sa koalicionim partnerom SD na vlasti u ovoj opštini i opozicionog SNP, koji je nedavno sa partnerima vlast prepustio Đukanovićevoj partiji. Sukob je usledio posle poseta potpredsednika Vlade i ministra poljoprivrede Milutina Simovića zatvorenoj fabrici vode "Lipovo".

Iz SNP su za Simovićevu posetu rekli da je motivisana samo samboličnim i političkim interesima čelnika Demokratske partije socijalista.


PROČITAJTE JOŠ: Bar: Dozvola za vrtić nezakonita

Iz OO DPS su uzvratili prozivkama na račun SNP i njihovog učešća na poslednjim lokalnim izborima.

- Nije nimalo čudno što se kolašinskoj Socijalističkoj narodnoj partiji priviđaju "gole ledine". Strategiju gole partijske ledine su uspešno demonstrirali i na poslednjim lokalnim izborima, pa su prvi put, u kolašinskom partijskom nadmetanju za poverenje građana, nastupili bez svoje liste, što ih je još više marginalizovalo na političkoj sceni Kolašina - kažu u OO DPS Kolašin.

Iz SNP su poručili da "jačaju i da ne nameravaju stati".

- Upravo zato što nama nisu prijatelji i finansijeri odbegli tajkuni, zato što se naši gradonačelnici ne nalaze iza rešetaka kao brojni vaši. Istina je, mi nismo imali ni Svetozara Marovića, ni Duška Kneževića, ni Vuku Golubovića, ni Rajka Kuljaču, ni Žarka Pavićevića, ni Lazara Rađenovića, kao ni brojne druge. Verovatno su sasvim slučajno to vaši partijski drugovi - kontrirao je OO SNP Kolašin, ponavljajući pitanje upućeno DPS: "Zašto ste zataškali detalje oko stečajnog postupka u 'Impregnaciji drveta'?"


PROČITAJTE JOŠ: Maraš priznanjem otežao Migu

NOVA AFERA?

- ZNAMO i zašto zataškavate detalje oko stečaja "Impregnacije drveta". Zato što se tu krije nova afera, čijim otkrivanjem će pasti još jedan vaš prijatelj i finansijer. Opet vas pitamo isto, šta se desilo sa nekada uspešnim kolašinskim kolektivima? Gde su sada ŠIK "Tara", FAK, "Veletrgovina", "Sinjavina", "Transport", postrojenja, mašine, radnici - pitaju iz SNP.