OKO sto žena, korisnica naknade za majke sa troje i više dece, okupilo se na platou ispred Parlamenta. Transparenti na papiru, ali i na kišobranima - “Ne odustajemo”, “Ostavke”... Na početku, minut ćutanja za nastradale na Skadarskom jezeru, a zatim i performans povodom afere “Koverat”. Tvrde da su njihove naknade završile “u kovertama”, poručuju da od svojih zahteva neće odustati, ali kažu i da očekuju širu akciju i podršku.

- Ako se udružimo u svakoj borbi, pobedićemo svakoga. Zato je jasna poruka - svi zajedno i sve zajedno, dok se konačno ne oslobodimo zla koje nas je snašlo - poručila je koordinatorka Željka Savković.


PROČITAJTE JOŠ: Odloženo suđenje "kavačkoj grupi"

Podsetile su okupljene da se 16. februara navršavaju dve godine protesta pred svim nadležnim institucijama - Vladom, Skupštinom, Ustavnim sudom, onima koje su, kako su istakle, zakonom donele pravo na nadoknade, pa ih kasnije i ukinule.

Pročitani su i jasni zahtevi. Traže vraćanje, kako su rekle, stečenog prava, ostavke predsednika države, premijera i sudija, ali i da se istraži ne samo afera “Koverat”, već i sve ranije.

Korisnicama naknada pridružilo se i desetak aktivista Građanskog pokreta “97.000 odupri se”. Novo okupljanje korisnica naknada za majke sa troje i više dece je u subotu.