Ne, nema popravnog za neke fašistički zadojene Zadrane. Taman kada je, nedavno, jedan njihov sugrađanin grafit na zidu "Ubi Srbina" prepravio na "Ljubi Srbina" oni su opet "zaigrali" na slovo U.

Ovog puta to slovo U, nije utisnuto na fasadi, već na živom mesu! U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi, dvoje učenika žigosano je na mišici slovom U. Jednoj učenici je tom prilikom rečeno da "sada može da kaže da je ustašica". Jednostavno, mučno.

Od nadležnih u Zadru ni mukajet, jer igranje slovima, sa udarnim U, za njih je, očigledno, omiljena "zabava". Kada bi se, međutim, malo igrali sa brojkama, znali bi da je to početno slovo U, ubilo na stotine hiljada ljudi u Jasenovcu.

Najbolji svetski istoričari tvrde da je u Jasenovcu nastradalo najmanje 700.000 Srba. Tome se može dodati i 30.000 do 40.000 Jevreja i nekoliko hiljada Roma. Ceo jedan veliki podzemni grad.

To, međutim, ne uče u toj srednjoj zadarskoj školi, iako bi brojke trebalo da im budu jedan od glavnih predmeta. Oni nisu naslednici svojih velikih sugrađana košarkaša Đerđe i Ćosića, koji su svoje sportske rivale igrom i talentom "žigosali" u reketu, a ne užarenim olovom u razredu.

PROČITAJTE I:SKANDAL U ZADRU: Za vreme nastave žigosao drugaricu ustaškim simbolom; Direktor škole negira


Uostalom, šta njih briga kada se mržnja prema Srbima, sa ustaškim pirom, proteže Jadranskom magistralom, sve do Splita. Sve nizvodnije od pameti. Vaterpolisti Crvene zvezde brutalno su napadnuti u centru Splita, koji je za sebe uvek tvrdio da je sportski grad, još od vremena Tita. Uzalud.

To što se dogodilo u Splitu je više od mržnje prema jednom beogradskom klubu. To je mržnja prema jednom narodu. A Split će i dalje ostati samo jedno malo misto, sa velikom mržnjom. Izvini Smoje, ne znaju šta rade.