NEDAVNA izjava funkcionera DPS Milenka Maraša, doskorašnjeg predsednika Skupštine GO Golubovci i potpredsednika FSCG, da je bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Migo Stijepović podelio 47.500 evra izbornim štabovima DPS u Zeti, kao svojevrstan vid pomoći rodnom kraju, otežao je položaj nekadašnjeg ministra, bivšeg gradonačelnika Podgorice i generalnog sekretara kabineta predsednika Crne Gore, jednog od dvojice glavnih aktera filma kojim je otvorena afera "Koverta".

Da podsetimo, odbegli predsednik "Atlas grupe", kako se vidi na filmu, daje Stijepoviću kovertu sa 97.500 evra, namenjenih "podmazivanju" birača za izbore u Podgorici. Posle dvadesetak dana, Specijalno tužilaštvo je Stijepovića osumnjičilo za krivično delo pranje novca.

Pročitajte još: Stijepović otkrio saučesnike afere “Koverta”

- Nakon ovako javnog priznanja Maraša, da Crna Gora kojim slučajem ima VDT i SDT, Slavoljubu Stijepoviću i aktivistima, kojima je podeljen novac, trebalo bi po automatizmu odrediti pritvor, jer su učestvovali u kupovini glasova - kažu u Demokratskom frontu.

U DF konstatuju da je jasno da aktuelni sastav odborničke većine nema legitimitet građana Zete, jer su mandati koje su osvojili proizvod brutalne kupovine glasova i zloupotrebe izborne volje.

- Gde je preostalih 50.000 evra ako Maraš tvrdi da su štabovi u Zeti dobili 47.500 evra? Prava je prilika da Maraš dobije poziv od SDT i objasni kako je 50.000 evra isparilo od Podgorice do Zete - poručuju iz DF.

Slavoljub Migo Stijepović na obeležavanju dana opštine Golubovci - Foto Glavni grad Podgorica


KUPOVALI VOLjU BIRAČA?

U GRAĐANSKOM pokretu URA, osvrćući se na proslavu Dana opštine Golubovci, saopštili su da je većina prvaka DPS iz Zete, koji su juče u sali Skupštine Golubovci proslavili dan ove gradske opštine, trebalo da bude pred istražnim organima zbog kriminalnih aktivnosti, kupovine volje birača i, time, gaženja Ustava Crne Gore.