U Crnoj Gori posle u jeku afere Koverat, počinju polemike o načinu raspleta političke krize.

- Pozdravljamo stoga stav jednog od lidera DF, gospodina Milana Kneževića, da je neophodno konstituisati tehničku vladu. Nije presudno važno kako ćemo je zvati, ona po svojoj formi mora biti prelazna i predizborna. Svakodnevno objavljivanje novih i novih sadržaja o tome kako predsednik Đukanović nije legalno stekao milione, pa ni prvi milion, potvrđuje svima u Crnoj Gori ono što smo odavno znali. Sa video klipovima ili bez njih, uz otkića ili da smo ostali samo u uverenju stvar je jasna.

Ovo je u autorskom tekstu napisao lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, koji tvrdi da je svakome, a ponajbolje glasačima DPS-a, jasno decenijama da ta partija vlada zahvaljujući moru neprijavljenih donacija tokom svih kampanja, zloupotrebom državnih resursa, političkim zapošljavanjem i slično.

Pročitajte još: AFERA "KOVERAT" TRESE CRNU GORU: Milo Đuković je šef kriminalne hobotnice

-Ne samo da im je jasno, nego mnogi upravo zato i glasaju za njih godinu dana, uz osporavanje gotovo svih, pozivamo da se napravi Vlada državnog jedinstva, i da opozicija tako, iznutra, kontroliše procese i izađe na izbore tek nakon što ta vlada obezbedi uslove za elementarno korektno izjašnjavanje građana. Ili to ili bojkot. Nije presudno važno kako ćemo zvati tu teničku vladu, ona po svojoj formi mora biti prelazna i predizborna - smatra Danilović, prema čijem mišljenju u ovom momentu za opoziciju postoje samo dve mogućnosti: ili da "uživamo" u iznošenju "prljavog veša" sa dvora i čekamo da tema obljutavi, što je očigledna namera;ili da ispostavimo zahteve za tehničkom vladom koja bi trajala najmanje godinu i pokušala da spasi državu koja je i naša koliko i njihova.

Da podsetimo, funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević pozvao je sve opozicione poslanike da podrže njihovu inicijativu za formiranje tehničke vlade, kako bi se crnogorskoj javnosti poslala poruka da je opozicija spremna da zajednički deluje.

Pročitajte još: AFERA „KOVERAT“ PRED POSLANICIMA: SDP Crne Gore sazvala vanrednu sednicu Skupštine Crne Gore

-Ono što se dešava prethodnih nedelja predstavlja alarm ne samo za crnogorsku opoziciju, nego za celokupan politički i društveni život, i mi smo dužni da nađemo modele za prevazilaženje te krize - istakao je Knežević, koji je nagalsio da u DF smatraju "da bi formiranje tehničke vlade, koju bi sačinjavali svi subjekti iz parlamentarnog života, uključujući i vlast i opoziciju, trebalo da garantuje i stvori uslove za održavanje prevremenih parlamentarnih, predsedničkih i svih lokalnih izbora, jer je jasno da su po istom obrascu pokradeni".