Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta, a svako nasilje neprihvatljivo, poručila je večeras hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović povodom napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi.

Pročitajte još: NOVI DETALjI NAPADA U SPLITU: Zvezdine vaterpoliste udarali metalnim štanglama i palicama, pretili klanjem!


"Zahvaljujem građanima Splita koji su danas odmah stali u odbranu tih vrednosti", navela je Kitrovićeva na svom tviter nalogu.

Vaterpolisti Crvene zvezde, koji je večeras trebalo da igraju na Poljudu sa Mornarom, napadnuti su tokom dana u centru Splita.

Prema navodima "Slobodne Dalmacije", četvorica igrača sedela su na kafi oko 13:40 sati na Rivi, glavnom gradskom šetalištu, kada im je prišla grupa mladića i zatražila od njih da skinu trenerke sa klupskim obeležjima, a potom nasrnula na njih i počela da ih tuče.

VLADA HRVATSKE OSUDILA NAPAD NA SRPSKE VATERPOLISTE


Hrvatska vada večras je najoštrije osudila huliganski napad na srpske vaterpoliste u Splitu, a premijer Andrej Plenković je o okolnostima ovog slučaja razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom.

To je za Hinu izjavio portparol vlade Marko Milić, ne precizirajući međutim da je reč o srpskim vaterpolistima.

"Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje huliganski napad na vaterpoliste u Splitu. Predsednik Vlade tokom dana razgovarao je o okolnostima slučaja sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom", rekao je Milić.

Trojica srpskih vaterpolista iz kluba Crvena zvezda napadnuti su u subotu nešto pre 14 sati na splitskoj Rivi, pri čemu su dvojica uspela da pobegnu, dok se treći spasio skokom u more.

Njih su napala petorica mladića, a jedan od vaterpolista je u tom napadu lakše povređen.

Jutarnji list objavio je ranije večeras da je očevidno da je napad na srpske vaterpoliste bio planiran, što se, kako su naveli, može zaključiti na osnovu fotografije koju im je dostavio čitalac, koji je želeo da ostane anoniman, a na kojoj se vidi da je jedan od dvojice uslikanih napadača imao u ruci teleskopsku palicu.