Polaganjem venaca na spomen obeležje u gradskom parku u Bijelom Polju u utorak je obeleženo 13 godina od železničke nesreće na Bioču u kojoj je stradalo 47, a povređeno više od 200 putnika u vozu koji je iz Bijelog Polja krenuo prema Podgorici. Među stradalima bila su i 24 putnika iz BijelogPolja...

Vence su u Bijelom Polju položili porodice, prijatelji, predstavnici NVO ''Voz neprebola'', delegacija lokalne uprave, predstavnici državnih organa i brojni građani, koji se još uvek sa jezom sećaju 23 feburara 2006 godine.

PROČITAJTE I: Cveće za 47 žrtava

- Bijelo Polje i ovog dana pokazuje da ovdj živi neka druga Crna Gora, mnogo humanija i na ovom spomeniku ovde piše građani Bijelog Polja što potvrđuje to. Vi ste uvek tu prisutni i kako kaže jedna izreka mesto ne čini čoveka već čovek čini mesto, a vi ljudi iz Bijelog Polja, činite ovo mesto dostojanstvenim kao što ste bili svih ovih godina, kazao je pred spomenikom Vesko Vlahović preživeli putnk voza i predstavnik NVO ''Voz neprebola'', dok je predsednik te NVO Goran Vojinović istakao ''da od vlasti ne očekuju da ispune sve što su obećali, već traže ono što im pripada kao ljudima i što zakon dozvoljava.

- Istina je jedna, a pravde nema.

Da postoji pravda, tragedija se sigurno ne bi ni dogodila, koji je zatrražio obnovu krivičnog postupka za krivce za ovu nesreću u kojoj je stradao i njegov sin.

- Koga i zašto štiti Tužilaštvo Crne Gore, zapitao se Vojinović.