SPECIJALNO državno tužilaštvo zatražilo je od policije da utvrdi gde se trenutno nalazi Duško Knežević, predsednik "Atlas grupe" i predložilo raspisivanje nacionalne poternice, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

- Imajući u vidu da se on trenutno nalazi u inostranstvu i da je nedostupan državnim organima, te da ga policija ne može naći na adresi sa kojom tužilaštvo raspolaže, SDT će predložiti Višem sudu raspisivanje međunarodne poternice - naveli su u saopštenju.

Pročitajte još - Duško Knežević: Hoće da mi ugase banku!

Knežević je napustio zemlju nekoliko dana pre nego je specijalni tužilac Lidija Vukčević izdala nalog za njegovo hapšenje. Ukoliko se raspiše međunarodna poternica za prvim čovekom "Atlas grupe", za eventualno izručenje moglo bi predstavljati problem to što Knežević poseduje i kiparski pasoš.

Prema zvaničnim navodima, Knežević još uvek nije označen kao organizator grupe koja se sumnjiči za pranje novca, niti je taj postupak završen. Proces istrage, koju vodi tužilac Sonja Jovićević, još uvek nije završen, a njome je obuhvaćeno 174 lica, a organizator se vodi kao N. N. lice.

Pročitajte još - Duško Knežević: Katnić hteo je mi namesti državni udar

Duško Knežević zvanično je osumnjičen samo za krivično delo zloupotreba u privrednom poslovanju putem podstrekavanja i, kako se sumnja, time oštetio budžet za 1,9 miliona evra, navodi se u naredbi za sprovođenje istrage SDT-a.

Centralna banka Crne Gore inače je zatvorila Kneževićevu Invest banku, a za Atlas banku ova institucija zahteva dokapitalizaciju kako bi nastavila sa radom.