ZAGREB/SARAJEVO - Sneg koji je počeo u toku noći da pada u BiH otežava saobraćaj, a posebno su ugroženi putevi od Sarajeva ka Foči, Konjicu i Kladnju, saopštio je Auto-moto klub BiH.

Saobraćaj je otežan i na putevima Prozor - Gornji Vakuf, Novi Travnik - Bugojno, Jajce - Donji Vakuf - Travnik, Bugojno-Kupres, te i na širem području Mrkonjić Grada i Skender Vakufa, gde je sneg napadao na autoputu do pet centimetara, prenosi Klix.ba.

Kako se navodi, dodatne poteškoće vozačima na putevima pravi jak vetar na području Kupresa, Livna, Glamoča i Tomislavgrada.

Jak olujni vetar pravi probleme i u Hrvatskoj, gde su zatvorene deonice autoputa Zagreb-Split-Ploče, Maslenica - Zaton Obrovački i Paški most, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ - SNEG IZAZVAO PROBLEME I U REGIONU: Zbog snega na području Konjica odsečeno 170 sela, otežan saobraćaj na putevima u Hrvatskoj

U prekidu su trajektne linije Sumartin-Makarska, Sučuraj-Drvenik, Drvenik Veli - Drvenik Mali - Trogir, Prizna-Zigljen i Split-Rogač, kao i katamaranske linije Mali Lošinj - Cres - Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka i Vis-Split.