Policija je uhapsila M.Đ. (26) iz Republike Albanije sa privremenim boravkom i na radu u Crnoj Gori, zbog postojanja osnova sumnje da počinio krivično delo utaja poreza i doprinosa.

Kako je saopštila Uprava policije Crne Gore, on je ovo krivično delo počinio kao odgovorno lice privrednog društva „Everest Montenegro“ d.o.o iz Podgorice, tako što je, kako se sumnja, izbegao plaćanje poreza i doprinosa. On je plasirao robu na sivom tržištu u iznosu od 380.942,64 evra i na taj način utajio porez na dodatnu vrednost u iznosu od 79.998 evra i istovremeno izbegao plaćanje poreza na dobit za 2017. godinu u iznosu 26.973,32 evra.

PROČITAJTE JOŠ - SLUČAJ "DRŽAVNI UDAR": Sud odbio da odvoji postupak protiv Branke Milić

Na ovaj način, kako se sumnja, pričinio je materijalnu štetu Budžetu Crne Gore u iznosu od 106.971,32 evra. snovnom tužiocu u Baru policija je podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv N. B. (53) iz Republike Srbije sa privremenim boravkom u Crnoj Gori, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo utaja poreza i doprinosa. On je ovo krivično delo, sumnja se, počinio kao ovlašćeno lice u preduzeću "Primorka Gruop" d.o.o iz Bara u periodu od prbog aprila 2013. godine do 31. decembra 2013. godine. N. B. je, kako se sumnja, vršio isplate neto zarada zaposlenim za koje nadležnom poreskom organu nije podneo prijave za poreske dažbine i poreza i doprinosa na lična primanja zaposlenih. Za period od aprila do decembra 2013. godine, N.B. nije, sumnja se, prijavio doprinose u iznosu od 119.101,82 evra.