Suđenje za pokušaj terorizma u podgoričkom Višem sudu prekinuto je u četvrtak nakon što je sudija specijalnog odeljenja Suzana Mugoša odbila kao neosnovan predlog glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se razdvoji postupak u odnosu na Branku Milić. Ona je kazala da imajući u vidu fazu postupka nije celishodno razdvajati postupak u odnosu na ovu optuženu.

"Nema realnih i objektivnih razloga za tako nešto", rekla je Mugoša.


Pročitajte još - SLUČAJ BRANKE MILIĆ: Crna Gora traži da uđe u Ambasadu Srbije

Pred njenim većem za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpska državljanka Kristina Hristić, kao i njeni sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru. Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića i Miloša Jovanovića je razdvojen.


Pročitajte još -ŠEF CRNOGORSKE DIPLOMATIJE O SLUČAJU BRANKE MILIĆ: Srbija neće držati begunca

Branka Milić je 23. novembra napustila suđenje, nezadovoljna zbog toga što je sud odbio njen zahtev za izuzeće veštaka i pomoć zatražila u Ambasadi Srbije u Podgorici.

U međuvremenu je Crna Gora za njom raspisala poternicu. Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore tražilo je, nakon toga, od ambasade Srbije da omogući ulazak nadležnih organa u prostorije tog diplomatsko predstavništva.