U PODGORIČKOM Osnovnom sudu juče je počelo suđenje Veliboru Bubanji (41), koji je, prema optužnici, pre više od pet godina u podgoričkom naselju Donja Gorica upravljajući autobusom usmrtio dečaka Danila Mugošu (12).

Pročitajte još: IZBEGNUTA TRAGEDIJA U CRNOJ GORI: Autobus sleteo sa puta, spasioci izvukli studente

- Kriv sam čim sam seo za volan, ali verujte da sam učinio sve kako bih izbegao kontakt sa detetom. Te večeri vozio sam liniju za Herceg Novi. Vozio sam 50, 60 ili 70 kilometara na sat. Dečak je izašao iza krivine. Držao je telefon u ruci. Svirao sam da ga upozorim. Pogledao je u mene, krenuo je da se vraća unazad i pokušao sam da ga izbegnem. Mislio sam da sam uspeo. Zaustavio sam autobus izašao iz njega. Pitao sam tada ženu iz trafike gde je dečak, na šta mi je ona odgovorila "eto ti ga ispod autobusa", nakon čega sam počeo da ga izvlačim - kazao je optuženi.

Bubanja je tokom suđenja koje je počelo tek juče, jer je optuženi bio nedostupan, dodao da tog dana nije bio u alkoholisanom stanju. Sudija Rade Ćetković pročitao je i iskaze svedoka koji su u istrazi ispričali da je dečak prelazio ulicu s telefonom u ruci i mimo pešačkog prelaza.Prema njihovom svedočenju, dečak se nakon zvuka sirene okliznuo.

Suđenju je prisustvovao i otac stradalog dečaka Nenad Mugoša. Porodica Mugoša je odbila da se pridruži krivičnom gonjenju, a po završetku ročišta optuženi i dečakov otac izašli su zajedno iz zgrade Suda.