Kandidat za hrvatskog člana Predsedništva BiH, Željko Komšić, koji je do sada dva puta bio biran bošnjačkim glasovima na tu funkciju, pozvao je građane BiH da se na predstojećim izborima, u nedelju, suprotstave, kako je rekao, političkoj agresiji Hrvatske, delu poslanika u parlamentu i predsednici Kolindi Grabr Kitarović.

Komšić kaže da oni spremaju autobuse "vikend glasača" iz Hrvatske.

"Nekada tenkovi, danas autobusi, to vreme je prošlo, nismo se bojali tada, ne bojimo se ni sada. Izađimo na izbore i odbranimo državu", poručio je Komšić.

On je za hrvatske zvaničnike rekao da kao "razbojnici i hajduci" upadaju u BiH i " nepozvani agituju za svoje eksponente (Milorada) Dodika i (Drgana) Čovića".

Komsić je završni predizborni miting održao u Tuzli, a gost mu je bio lider Liberalnog demokratske partije Srbije, Čedomir Jovanović, koji mu je izrazio punu podršku.

Ispred Komšića je, dok je držao predizborni govor bio razvijen uvredljivi transparent na račun Čovića i Grabar Kitarović, preneo je portal 24sata.hr.

Portal podseća da će prema anketama najneizvesnija trka biti za srpskog člana Predsedništva između aktualnog Mladena Ivnića i protivkandidata Milorada Dodika, Dragan Čović uverljivo vodi za hrvatskog člana Predsedništva BIH, dok, kako se navodi, Komšić krivca već pronalazi u Hrvatskoj.