BIZARNE izjave o bivšoj Jugoslaviji i izvinjenje Hrvatima nakon što je u Dubrovniku deci poklonila čokoladice iz Srbije, pobrojani su na podužem spisku "blamaža" hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koje je objavio švajcrski list "Tagesancajger", pod naslovom "Svi gafovi Kolinde Grabar Kitarović".

Pročitajte još: SVET SE SMEJE KOLINDI, UKRALA JE ŠOU: Ljubila Francuze i pehar posle poraza, pa postala Mis mokre majice!

- Hrvatska predsednica je ušla i u ofsajdu izjavama o socijalističkoj Jugoslaviji, čiji je deo bila Hrvatska do proglašenja nezavisnosti 1991. godine - podseća "Tagesancajger", i u ironičnom tonu citira izjavu predsednice da u bivšoj Jugoslaviji Hrvati nisu smeli da se izjašnjavaju kao Hrvati, već da su morali da dolaze iz Hvatske.

Mnogi su se, navodi list, zapitali zašto predsednica laže.

- Jugoslavija sigurno nije bila socijalistički raj, ali ni tamnica naroda, kako je opisuju hrvatski nacionalisti, a sada i hrvatska predsednica. Svako je mogao da se izjasni o svojoj nacionalnosti i religiji, izvodila se hrvatska himna "Lijepa naša", a čak se i Tito izjasnio kao Hrvat u svom venčanom listu - navodi list, i podseća i da joj je jedan od prvih poteza bilo uklanjanje Titove biste s Pantovčaka.

Pročitajte još: KITAROVIĆ HIT I U INDIJI: Vozila autobus s fudbalerima, krečila stan...

Navodi se da Kitarovićeva voli da sluša Marka Perkovića Tompsona, koji glorifikuje ustaštvo, a mediji ga nazivaju "bardom mržnje". List podseća kako se grlila sa znojavim i polugolim fudbalerima i zaključila da je EU primila pogrešne izbeglice.

ČITAJTE KRLEŽU

KAO naročito bizarne, list navodi tvrdnje hrvatske predsednice da u bivšoj Jugoslaviji nije bilo izbora jogurta i da je vlastima moralo da se prijavljuje unapred koliko će neko hleba da pojede. List je Kolindi preporučio čitanje Miroslava Krleže, uz napomenu da je u bivšoj Jugoslaviji, još 1975. godine, bilo više od 80 različitih vrsta jogurta i sličnih mlečnih proizvoda.