ŽENE, bivše korisnice naknada za majke sa troje i više dece, ponovo su u utorak protestovale ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici.

Okupljene majke su saopštile da njihova borba za pravo koje im pripada traje već punih 19 meseci i da nemaju nameru da od nje odustanu.

- Naša borba je ukazala na svu nesposobnost ove vlasti da zaštiti svoji najranjiviju populaciju - rekla je na protestu Željka Savković, predstavnica majki.

Ona je istakla da se u toj borbi pokazala i dokazala sva osionost vlasti koja se grubo obrušila na majke koje su bez svoje krivice, samo poštujući zakon, konačno osetile kako izgleda u svojim rukama imati nadoknadu od 190 evra.

- Obrušili su se na penzionerke i majke koje su prekinule radni odnos, a ima ih 70 odsto, i primale su naknadu od 334 evra. Uporedite to sada sa njihovim minimum 15 novčanica od po 100 evra koje svaki mesec stavljaju u džep - poručila je Savković.


Pročitajte još - Podgorica: Majke traže pomoć od predsednika države


Na kraju majke su poručile da je pravda spora ali dostižna i da one neće odustati od svoje pravde.

- Naše strpljenje je njima trn u oku. Naša istrajnost i svaki novi protest je njima udar na njihovo neznanje. Majke na ulicu, njima šamar po licu - poručile su.

Savkovićeva je pozvala građane da im se pridruže u protestima jer, kako su rekle, ovo nije samo njihova borba.