Službenici slovenačke policije su, postupajući po međunarodnoj poternici NCB Interpol Podgorica, uhapsili Božidara Samardžića (39) iz Nikšića, koji se potraživao skoro 20 godina zbog ubistva u pokušaju sa smrtnom posledicom izvršenom u Nikšiću posle čega je osuđen na 20 godina zatvora.

Samardžić je, prema presudi Višeg suda u Podgorici 12. februara 1999. godine u Nikšiću, zajedno sa Lj.Z, pokušao da ubije više osoba tako što je iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca u pravcu vozila koje se kretalo ulicom Nikole Tesle. U vozilu su se nalazila tri lica, K.R. koji je upravljao vozilom, V.I. i S.V.

Projektili su pogodili vozilo kao i K.R. i V.I.


PROČITAJTE JOŠ: Crna Gora prihvata do pet migranata sa broda Dićoto

U pucnjavi je V.I. je zadobio povrede od kojih je preminuo, dok je K.R. zadobio teške telesne povrede.

Samardžić se od momenta izvršenja krivičnog dela nalazio u bekstvu dok nije lišen slobode u Sloveniji shodno međunarodnoj poternici koju je za njim raspisao NCB Interpol Podgorica.

Sledi komunikacija nadležnih organa Slovenije i Crne Gore u vezi sa izručenjem Samardžića našoj državi, saopštila je u subotu Uprava policije Crne Gore.

Samardžić se od momenta izvršenja krivičnog dela nalazio u bekstvu sve do juče kada je uhapšen u Sloveniji shodno međunarodnoj poternici koju je za njim raspisao NCB Interpol Podgorica.

Sledi komunikacija nadležnih organa Slovenije i Crne Gore u vezi sa izručenjem Samardžića.