RODITELjI učenika Osnovne škole u pljevaljskom selu Mataruge, koji tokom ove sedmice nisu dozvoljavali deci da idu na nastavu, zbog problema koje imaju sa direktorkom ove obrazovne ustanove, poslaće decu u ponedeljak na nastavu. Po izjavama roditelja, oni će to uraditi nakon što im je direktorka Vanja Marković saopštila da je podnela ostavku u petak kada su od nje zahtevali da im izda ispisnice iz škole za decu.

Roditelji su, tvrde, u petak od direktorke zahtevali da im da pisani dokaz o podnesenoj ostavci.

- U slučaju da se desi da direktorka Marković ne bude podnela ostavku, mi ćemo u ponedeljak ispisati decu iz ove škole i upisati ih u neku drugu - odlučni su roditelji.

Pročitajte još - RODITELjI NE DAJU DECI DA ODU NA NASTAVU: Traže smenu direktorke

Direktorka Osnovne škole u Matarugama u petak nije precizno kazala da li je podnela ostavku. Samo je kratko saopštila: "Ako je to jedino rešenje, spremna sam da podnesem ostavku."

U međuvremenu je u OŠ "Mataruge" dolazila i prosvetna inspekcija, koja je obavila razgovor sa direktorkom i roditeljima. Savet roditelja je tokom ove sedmice raspravljao o stalnoj promeni nastavničkog kadra u pomenutoj školi, nakon čega su se odlučili da ne šalju decu na nastavu.

Roditelji su pre dva dana zatražili da ministar prosvete Damir Šehović razreši dužnosti Vanju Marković, direktorku OŠ "Mataruge".