U PRVOM mesecu mandata predsednik Opštine Bar Dušan Raičević istakao je da se nečistoća u gradu i prigradskim naseljima neće tolerisati. On je bio konkretan prema nadležnom opštinskom sekretarijatu i čelnicima preduzeća "Komunalne delatnosti Bar" d.o.o., precizirajući i rokove da se ovaj problem reši.

- Opravdano je nezadovoljstvo građana i turista nivoom čistoće u gradu, i ja sam kao Baranin i kao predsednik nezadovoljan. To se neće više tolerisati. Svi moramo dati svoj maksimum i puni doprinos da Bar opet učinimo najčistijim gradom u regionu i u tom pravcu sam naložio konkretne aktivnosti - kazao je predsednik Opštine Bar nakon radne posete preduzeću "Komunalne delatnosti Bar" d.o.o.

Raičević je tokom posete imao priliku da na terenu vidi mehanizaciju kojom raspolaže preduzeće "Komunalne delatnosti Bar" d.o.o. i dobio uverenje da je ona dovoljna da se posao čišćenja obavi kako je dogovoreno.

Predsednik opštine je izrazio nezadovoljstvo postojećom situacijom neadekvatnog odlaganja i deponovanja građevinskog i kabastog otpada, i pod hitno naložio svima u ovoj delatnosti da prionu na posao.

PROČITAJTE JOŠ - Smeće zatrpalo ulice Bara

Sekretarijatu za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine, koji inače obavlja nadzor nad radom "Komunalne delatnosti Bar" d.o.o. naloženo je da u saradnji sa komunalnom policijom u roku od 24 sata krene u terenski obilazak svih lokacija u gradskom jezgru i prigradskom području na kojima se odlažu i deponuju komunalni otpad i drugi prirodni i veštački otpad sa javnih površina i zapisnički konstatuje stanje na terenu. Komunalna policija je u obavezi da po dobijenom zapisniku o stanju sa terena po hitnom postupku donese rešenja o izvršenju, kojima će obavezati "Komunalne delatnosti Bar" d.o.o. da najkasnije u roku od tri dana od prijema rešenja raščiste smeće.

KAZNA 500 EVRA

PROTEKLOG vikenda komunalna policija počela je da kažnjava novčano građane koji nepropisno odlažu smeće. Prekršajni nalog u visini od 500 evra, komunalna policija napisala je E.Z. iz Bijelog Polja, nastanjenoj u Baru, u Donjoj Tombi, po prijavi građana. Ona je odlagala otpad van kontejnera. Načelnik Komunalne policije Stevo Pejović istakao je da će ova služba nastaviti sa "intenzivnim kontrolama na svim lokacijama gde građani odlažu otpad van predviđenih mesta".