Crnogorski premijer Duško Marković dobio je pretnje smrću preko "Fejsbuka".

Naime, na fejsbuk-profilu Vlade Crne Gore izvesni Ome Radončić je ispod teksta propraćenog fotografijama sa upisavanja Markovića u knjigu žalosti, otvorenu u Ambasadi SAD u Podgorici povodom smrti senatora Džona Mekejna, ostavio komentar: "Pa i tebi Markoviću ćemo uskoro doći na smrtnu slavu... i pogreb".

Povodom ove pretnje, Uprava policije Crne Gore je saopštila da je preko društvene mreže upućena pretnja crnogorskom premijeru Dušku Markoviću. - Odmah po saznanju za pretnju upućenu premijeru Markoviću posredstvom društvene mreže, organi obaveštajno-bezbednosnog sektora preduzeli su odgovarajuće aktivnosti na utvrđivanju identiteta osobe koja je uputila pretnju i njenom procesuiranju, kao i prikupljanju drugih relevantnih saznanja tim povodom. Crnogorske službe bezbednosti obezbeđuju odlučnu i profesionalnu zaštitu predsednika Vlade, saopštila je Uprava policije.Pročitajte još - Dušku Markoviću prete, policija ga odlično čuvaPrema onome što je procurilo u javnost, pretnja Markoviću je stigla sa fejsbuk-profila osobe koja vodi poreklo iz Crne Gore, ali živi u SAD. Da li je reč o lažnom fejsbuk-profilu za sada nije poznato, kao ni da li je zloupotrebljena fotografija osobe koja je navodno Radončić.

U istragu povodom ove pretnje uključene su i bezbedonosne službe SAD.


KOMEMORACIJA BEZ TRAMPA

OD Mekejna se na službi u vašingtonskoj Nacionalnoj katedrali nije oprostio predsednik SAD Donald Tramp, jer je Mekejnova porodica jasno stavila do znanja da ga ne želi ni na jednom komemoratovnom skupu. Prema Mekejnovoj želji, od njega su se oprostili bivši predsednici Barak Obama i Džordž Buš, koji su ranije potukli senatora u pokušaju da uđe u Belu kuću. Na komemoraciji, na kojoj su se čule kritike na račun Trampa, bili su prisutni njegova kćerka Ivanka i zet Džared Kušner, savetnici u Beloj kući.