PREDSEDNIK opštine Bar Dušan Raičević uručio je juče direktorima devet osnovnih škola udžbenike za prvi razred, a izvršni direktor "Port of Adrija" Sedat Kara poklon-pakete školskog pribora, što je donacija ovog preduzeća. Opština Bar je i ove godine nastavila lepu praksu da prvacima daruje knjige pred polazak u prvi razred osnovne škole.

Pročitajte još: Besplatne knjige za đake prvake

- Čini me posebno srećnim i ponosnim što je Opština Bar i ove godine uspela da sprovede divnu aktivnost, podelili smo 559 kompleta đacima prvacima, od toga 553 na crnogorskom jeziku i šest na albanskom. Time smo poslali poruku da je Opština Bar spremna da ulaže u mladost - kazao je predsednik opštine Bar Dušan Raičević, dodajući da mu je zadovoljstvo što je aktivnost i ove godine ispratila društveno odgovorna firma "Port of Adrija", koja je obezbedila školski pribor našim đacima prvacima.

Opština Bar, takođe, izdvaja novčana sredstva za stipendije studentima sa visokim prosekom na fakultetima, kao i nagrade za učenike koji imaju diplomu Luča.

Izvršni direktor "PoA", Sadet Kara ističe da mu je drago što je preduzeće deo ove prakse. Ono treću godinu zaredom donira školski pribor za đake prvake.

- Budućnost je u rukama mladih. Uvek možete naći novac, ali važno je imati obrazovane ljude koji će upravljati tim novcem - kazao je Kara, dodajući da preduzeće stipendira najbolje studente.