Bivša savetnica u Beloj kući, Omarosa Menigolt Njuman (44) obelodanila je da je američki predsednik Donald Tramp nazvao crnogorskog premijera Duška Markovića "cmizdravom propalom kučkom", kada je objavljen snimak posle prošlogodišnjeg NATO samita, na kom se videlo kako ga je predsednik SAD odgurnuo. Promovišući "insajdersku" knjigu o vremenu kada je, pre otpuštanja prošlog decembra, bila u Trampovom okruženju, Njumanova navodi da je bivšeg šefa pitala zašto je odgurnuo Markovića.

- Pitala sam ga: "Nastupio si malo agresivno. Zašto si to uradio?" - piše Njumanova.

Pročitajte još: Tramp gurnuo premijera Crne Gore da bi došao u prvi plan (VIDEO)

A onda citira šta joj je Tramp, navodno, odgovorio:

- O, on je samo cmizdrava propala kučka - prenela je.

Trampov incident s Markovićem korisnici društvenih mreža su osuđivali, sve dok nije bio zasenjen novim komentarom šefa Bele kuće o Crnoj Gori. Tramp je, naime, govoreći o funkcionisanju i finansiranju NATO, po povratku sa Samita Alijanse, gde je zamalo laktom "pogodio" crnogorskog kolegu Mila Đukanovića, za američku TV Foks Crnu Goru okarakterisao kao "malu zemlju sa veoma snažnim ljudima koji bi mogli započeti treći svetski rat".

U međuvremenu, zbog svojih tvrdnji, Njumanova je uveliko zaratila sa bivšim šefom. Ona tvrdi da pokušavaju da je spreče da ispriča svoju priču i poručuje da je Tramp neće "ućutkati":

- Neće me zaplašiti Donald Tramp - rekla je medijima nekoliko sati pošto su ljudi iz Trampove kampanje pokrenuli pravni postupak protiv nje zbog navodnog kršenja ugovora.

Tramp je nazvao bivšu pomoćnicu "psetom" i "ludom", pošto je obelodanila snimke razgovora iz Bele kuće uoči objavljivanje knjige, u kojoj tvrdi da Tramp, koga naziva "rasistom", "netolerantnim" i "ženomrscem", nije sposoban da obavlja predsedničku funkciju.

UVREDA NA UVREDU

Tramp je reagovao i na optužbe Njumanove (na slici) da je upotrebljavao pogrdnu reč za Afroamerikance - "niger":

- Nemam tu reč u svom rečniku - tvrdi Tramp koji je zaključio da je njegov "šef kabineta Džon Keli dobro uradio kada je brzo otpustio to 'pseto'".