U Brodarici kod Šibenika nepoznati vandali su prethodne noći probušili sve četiri gume na "tojoti jaris" beogradskih registarskih tablica i na vratima automobila sa vozačeve strane crnim sprejem nacrtali ustaške simbole "U" i "NDH". Sliku je obajavio portal "Šibenik in", uz izjavu njihove čitateljke, zgrožene ovim vandalskim činom, koji je prijavila i policiji.

- Užasno mi je neprijatno zbog ovog što se dogodilo. Kako bilo ko, pogotovo gosti iz susedne Srbije, mogu bez straha doći na Brodaricu, koja se reklamira kao turističko mesto, kad ovo vide? Mislim da je vlasnik oštećenog automobila na Krapnju i da još uvek ne zna što se dogodilo - kazala je uznemirena čitateljka za portal "Šibenik in".

PROČITAJTE JOŠ: SAVETI ZA TURISTE: Ako idete u Hrvatsku ne spominjite Srbe

Vandalizam se najverovatnije dogodio u noći između ponedeljka i utorka, a zbog "ove sramote za hrvatski turizam i Brodaricu" čitateljka je pozvala Brodaričane da sakupe novac i vlasniku "tojote" plate štetu.

- To je najmanje što možemo učiniti da se izvinimo čoveku za ovaj sramotni vandalski čin kako bismo bar malo zaštitili ugled hrvatskog turizma, a slučaj sam prijavila i policiji - kazala je ogorčena čitateljka.

Portparol šibenske policije Marica Kosor potvrdila je za portal "Šibenik in" da im je slučaj prijavljen i da će uviđajna ekipa izaći na teren kako bi utvrdili o čemu je reč.