Vedrana Rudan poznata je po tome da nema dlake na jeziku. Ovoga puta "smračilo" joj se na stalno spominjanje kontroverznog hrvatskog pevača Tompsona, a onda je nastavila da ispostavlja račune bez pardona. Zapitala se i čija je Hrvatska zemlja i o kom "domu" Tompson tako rado peva...

- Dosta mi je Tompsona. Dr**** na temu Tompson doživljavam kao osobnu uvredu. Prodaju mi priču da je Tompson gorući hrvatski problem, on je taj koji svetu govori istinu o "ustaškoj" Hrvatskoj. Da nije njega i "doma" i "spremnosti" Hrvatska bi bila uljuđena evropska i svetska zemlja onako kako je to uljuđena "Evropa" i onako kako je to uljuđen "svet". Mene netko opako je** - započela je Vedrana Rudan.

Oštro pero Vedrane Rudan osvrnulo se na nešto bližu prošlost hrvatske države.

VEDRANA RUDAN SE ODREKLA NACIJE: Hrvatima pene usta pred nemoćnima, a tresu se pred snažnima

- Ko je Hrvatsku učinio ovim što ona danas jeste? Hrvatska je, blago rečeno, sra** od zemlje kojom, otkako je nastala, upravljaju kriminalci. Eto, juče se javio Jakovčić, bivši istarski župan, danas "evropski parlamentarac", to više govori o Evropi nego o njemu, i krenuo sr*** šta on misli o Thompsonu. Je**** da Tompsona nema trebalo bi ga izmisliti za sve naše "leve" i "desne". "Levima" pomaže da dignu glas protiv ustaštva, "desni" svršavajući na Thompsona poručuju Hrvatima kako u vreme NDH nije sve bilo onoliko crno koliko je bilo crno. I jedni i drugi nam govore kako je NDH ono što bi nam doveka trebalo ili da greje dušu ili da nas baca u duboku bedaru - nastavila je Rudanova.

Je*** manipulatori. Hrvatska se zbog Thompsona podijelila na "lijeve" i "desne", među njima vlada bespoštedni rat, past će i hrvatska krv ako u međuvremenu, sudeći prema pisanju medija to će se dogoditi najkasnije prekosutra, ne zaratimo sa Srbijom, jer je četnik Vučić rekao...

VEDRANA RUDAN PORUČILA: Bolje je skočiti sa zvonika crkve nego biti u današnjoj Hrvatskoj

Pretpostavimo da četnik Vučić i ostali Srbi i Srpkinje sutra krenu na nas Hrvate i Hrvatice. Bismo li mi bili, kako voli urlati Thompson, "Za dom spremni"? To nam ne bi bilo na kraj ku***. Svi koji još živimo u Hrvatskoj negdje duboko ili plitko u sebi znamo da "doma" nemamo.

A onda se zapitala, šta je Hrvatima uopšte ostalo od "doma".

- Šta je danas u Hrvatskoj naše? Hoteli? Banke? More? Plaže? Najveće firme? Brodogradilišta? Zemljišta? Benzinske pumpe? Najveći aerodrom, zove se Franjo Tuđman? Večernjaci, jutarnjaci, TV stanice... Najlepši dvorci, prekrasna ostrva... Kome ću otkriti toplu vodu ako napišem da ništa "naše" nije. Beskućnici smo, bezdomaši. Većina nas hrvatskih roditelja ima decu koja žive i rade napolju. Svi koji smo ostali vidimo šta se dešava. Koji idiot bi krenuo u rat, ma koliko Tompson zavijao i pozivao i dozivao, da bi od dušmana spasio Sanaderovu, Horvatinčićevu, Jakovčićevu, Bandićevu..., imovinu i sve ono što su naši pokvareni političari strancima prodali za bednu lovu i ogromnu proviziju. Neka mi se javi onaj ko je danas ili sutra spreman život dati za Lidl, Špar, Zagrebačku banku ili Andabakove hotele? Niko danas u Hrvatskoj nije za dom spreman - napisala je Rudanova.

Otvoreno pismo Vedrane Rudan Zakerbergu: "Ti bahati Ameru.."

Na kraju, osula je paljbu i izvan Hrvatske...

- Kad smo kod ustaštva slažem se da ga treba osuditi ali mi je istovremeno jasno da postoji jako malo svetaca koji bi se smeli blatom nabacivati na našu prljavu prošlost. Jevreji? Šta radite u Gazi? Ameri? Šta radite imigrantima i sirotinji širom sveta? Nemci? Nemačka je 2017. godine izvezla oružje u vrednosti od 6,24 milijarde evra. Da bi širila mir i dobro? Iskupila se za zločine koje je učinio Hitler? Hrvatske nema, je****, gotovo trideset godina. Zato se uvek ispočetka začudim kad netko iz "civilizovanog sveta", Jevreji, na primer, Amerikanci, Nemci, nešto o nama misle. O Gazi mi pričajte, gospodo. Šta radite crncima u Americi, očevi demokratije? Angela, pobila si pola sveta. Nije fer obrušavati se na sirote Hrvate. Oni više nikad neće klati, oni su zaklani - završila je ona.

(www.rudan.info)